Oberta una investigació per un acte de vandalisme al Cementiri Municipal

REDACCIÓ - PAU VILARÓ
Publicat: 
20-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Oberta una investigació per un acte de vandalisme al Cementiri Municipal
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Els nínxols danyats, que són dels departaments més antics del cementiri, ja han estat reparats i tancats


La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació per esbrinar els responsables dels danys ocasionats a 59 nínxols del Cementiri Municipal durant la nit de diumenge. A les 21.52 hores, es va activar l’alarma del recinte i, tot i que una patrulla de la policia municipal va acudir al lloc, no es va detectar cap incident. Va ser el dilluns al matí quan els serveis tècnics del Cementiri van trobar els desperfectes i van començar a reparar-los com a resposta a aquest acte vandàlic.

Els 59 nínxols corresponen als departaments més antics del cementiri, concretament a Santa Cecília, Sant Josep i Sant Miquel, i la majoria d’ells alberguen inhumacions amb entre 70 i 100 anys d’antiguitat. Això dificultarà la identificació dels propietaris o beneficiaris, tot i que des de Salut Pública s’està treballant per recopilar tota la informació possible.

Com a propietari del recinte, l’Ajuntament de Lleida presentarà la corresponent denúncia i ofereix la possibilitat als propietaris/beneficiaris, si es troben, de fer el mateix.

A més de condemnar els fets, l’Ajuntament treballarà per reforçar la seguretat del Cementiri Municipal. Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, ha manifestat: “És absolutament lamentable que l’incivisme ens obligui a destinar recursos per reforçar la seguretat d’un lloc on la gent hauria de poder descansar en pau”.

El mateix alcalde va comunicar ahir la situació als portaveus dels diversos grups municipals.

Comparteix

També t'interessarà