L'Oficina Local d'Habitatge obre la recollida de sol·licituds d'ajudes al pagament del lloguer

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
29-02-2024
Actualitzat: 18-03-2024 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Oficina Local d'Habitatge obre la recollida de sol·licituds d'ajudes al pagament del lloguer
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

L'Oficina Local d’Habitatge de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU) de Lleida ha iniciat el període de recepció de sol·licituds per a les subvencions anuals de lloguer establertes per la Generalitat de Catalunya. Aquesta primera convocatòria està dirigida a les persones majors de 65 anys i romandrà oberta fins al 27 de març a les tres de la tarda.

Segons la resolució TER/504/2024 publicada el dilluns passat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, es requereix disposar d'ingressos anuals de la unitat de convivència iguals o inferiors a 3,05 vegades l'indicador de renda de suficiència (24.301,57 € anuals). El termini per a les sol·licituds per a persones menors de 35 anys començarà l'11 de març i finalitzarà el 12 d'abril.

Les bases estipulen que el preu del lloguer no pot superar els 600 euros mensuals (a la demarcació de Lleida), excepte per a famílies nombroses, famílies monoparentals i unitats de convivència amb membres discapacitats, amb un màxim de 900 euros al mes. Per habitacions de lloguer, el límit és de 300 euros mensuals.

L'import de la subvenció variarà segons l'esforç econòmic de l'inquilí per pagar el lloguer, amb percentatges entre el 20% i el 40% de l'import del lloguer. Hi ha un límit màxim de 2.400 euros anuals i un mínim de 240 euros anuals per habitatge.

Properament, es publicarà la convocatòria per a les subvencions destinades al col·lectiu de persones de 36 a 64 anys.

Comparteix

També t'interessarà