Premien un treball de recerca sobre el desenvolupament urbanístic i històric de la Seu

REDACCIÓ
Publicat: 
19-05-2023
Actualitzat: 19-05-2023 10:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Premien un treball de recerca sobre el desenvolupament urbanístic i històric de la Seu

Aquest dijous, la Delegació del Pirineu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va lliurar els dissetens Premis COAC per a Treballs de Recerca d’estudiants de batxillerat de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran del curs 2022-2023. El primer premi ha estat per al treball de recerca “El desenvolupament urbanístic i històric de la Seu d’Urgell”, de l’alumne Marc Pino Planavila, de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. El primer accèssit se l’ha endut el treball “La Seu d’Urgell: Evolution Urbain de ma villa”, de l’alumna Anna Rebés Puigcercós, de l’Institut Joan Brudieu, i el segon accèssit ha estat per a “Arquitectura i Pintura romànica religiosa al Pirineu català i Andorra”, de l’alumna Marta Carmona Tor, del mateix centre de secundària.

L’objectiu d’aquests premis és fomentar l’interès entre els alumnes de batxillerat pels treballs de recerca i investigació relacionats amb l’Arquitectura i el Disseny, la Ciutat i l’Urbanisme, el Territori i el Paisatge i l’Ecologia i la Sostenibilitat. En total, s’han presentat al certamen d’enguany vuit treballs de recerca d’alumnes de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

En el mateix acte, s’han entregat els premis del Concurs de Fotografia d’Arquitectura i Urbanisme 2023 per als alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, organitzat en col·laboració amb el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Ensenyament.

El primer premi, escollit entre una quarantena de fotografies presentades, ha estat per a la fotografia “Font Verda”, de l’alumne Ian Cuberes; el segon premi ha recaigut en la fotografia “L’Arc Històric de la Seu”, de Valery Martínez, i el tercer guardó ha estat per a “Foscor”, de Clàudia Bosom.

L’entrega dels premis ha tingut lloc a la sala d’actes de la Delegació del Pirineu del COAC, situada al carrer Major 11 de la Seu d’Urgell, i ha estat presidida pel delegat, Joan Marquet.

Comparteix

També t'interessarà