Una obra sobre el polític lleidatà Pere Mías Codina guanya la primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs

REDACCIÓ
Publicat: 
11-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una obra sobre el polític lleidatà Pere Mías Codina guanya la primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

L’obra titulada “El polític lleidatà Pere Mías Codina” escrita per l’historiador Marc Macià Farré, ha estat la guanyadora de la primera edició del premi de recerca Elvira Godàs, organitzat per l’àrea de Serveis d’Arxius, Estudis i Informació de la Diputació de Lleida i valorat amb 6.000 euros.

Marc Macià i Farré, de les Borges Blanques, és doctor en Història Contemporània per la Universitat de Lleida (UdL), i autor d’altres treballs com 'Dictadura i democràcia: les Borges Blanques 1923-1936', amb el que va guanyar el Premi Josep Lladonosa l’any 2016. 

El premi de recerca Elvira Godàs, de caràcter biennal, vol donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d’àmbit local i comarcal alhora que també pretén impulsar les xarxes d’investigació i de difusió del coneixement d’aquells treballs que s’endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o totalment en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms.

Aquest guardó vol retre homenatge a Elvira Godàs Vila –la filla petita de Victorina Vila i Frederic Godàs (1879-1920), fundadors del Liceu Escolar de Lleida, inaugurat el 1906. Godàs va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d’honor de la ‘Asociación Archivo, Guerra y Exilio’.

Comparteix

També t'interessarà