Serra del Moixeró

Serra del Moixeró

Nom del pic: 
Penyes Altes del Moixeró
Altitud: 
2.275,90 metres
Serra a la que pertany: 
Serra del Moixeró
Unitat de relleu: 
Pirineu Axial

Passa per sobre de les icones per ampliar informació

Penyes Altes del Moixeró

És una serra situada a la confluència entre la Cerdanya lleidatana (termes de Bellver de Cerdanya i Riu de Cerdanya), la Cerdanya gironina i el Berguedà.

A les terres lleidatanes hi pertany la seva cara nord des del Coll de Pendís a l’oest fins a les Penyes Altes de Moixeró (2.275,9 m) a l’est. Aquest punt és el més elevat del conjunt i exactament en ell termenegen les províncies de Lleida, Barcelona i Girona.

Es troba immediatament a llevant de la Serra del Cadí però pel seu caràcter més antic (paleozoic i ja format en el plegament hercinià) respecte a aquesta serra, i a diferència d’ella, pertany als Pirineus Axials.

És una de les muntanyes que separen les conques altes del Segre i del Llobregat.

Del seu entorn cal destacar que immediatament a llevant de Penyes Altes, s’hi va construir als anys 80 el mal anomenat Túnel del Cadí que comunica per carretera les comarques del Berguedà i la Cerdanya.

Dins el sector lleidatà de la serra, ofereixen els seus serveis els refugis de muntanya dels Cortals de l’Ingla i del Serrat de les Esposes.

La totalitat de la Serra de Moixeró està inclosa dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

 

ETIMOLOGIA: Se’l relaciona amb el bolet dit moixernó. Pensem que pot ser diminutiu de moxera, una mena d’arbre; o de moixeta, nom amb que també es designa l’esparver. 

 

Comparteix aquest pic
Municipis: 
Comarques: 
Mapa
 
Referits al Serra del Moixeró

Unitats paisatgistiques

  • Vall Cerdana/Capçaleres del Llobregat
Videos

Rius de Cerdanya

Instagram #Moixeró