Solsona obté ajuts per enderrocar l'immoble de Cal Sala aquest any

SEGREcom
Publicat: 
21-02-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Solsona obté ajuts per enderrocar l'immoble de Cal Sala aquest any

L'ajuntament de Solsona ja té el vistiplau de la Generalitat per a la concessió d'una ajuda de 80.000 euros amb què abordar aquest any la demolició de Cal Sala, a la carretera de Manresa a l'entrada de la població, a fi de millorar el tram del revolt i garantir la seguretat dels vianants.

Segons fonts municipals, el projecte ascendeix a 89.000 euros, dels quals gairebé la totalitat se sufragaran amb ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOS) del Govern per al 2014 (aprovat inicialment, encara que no de forma definitiva).

Per finançar els 9.000 euros restants, el consistori està pendent d'un crèdit bancari. Una vegada s'aconsegueixi, es procedirà a licitar les esmentades obres.

La supressió del revolt de Cal Sala és una actuació prioritària per a l'ajuntament donat el perill que suposa per a vianants i vehicles. L'edifici, de titularitat municipal, està en ruïnes i en desús atès el seu mal estat.

El ple ja va ratificar fa un any la petició d'ajuts per abordar aquest actuació, que es va plantejar a finals del 2012 i que ha estat suspesa a l'espera de finançament. La voluntat de l'ajuntament és demolir l'immoble i construir voreres àmplies i un mur de contenció en la línia d'edificació per garantir la seguretat viària, una reforma necessària per salvar el desnivell entre la carretera i el pati interior.

Comparteix

També t'interessarà