ASAJA presenta la campanya ‘Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!’

REDACCIÓ
24-09-2019
  • ASAJA presenta la campanya ‘Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!’
  • ASAJA presenta la campanya ‘Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!’

Aquest dilluns, ASAJA Lleida ha presentat la campanya “Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!” per a la promoció de la fruita dolça de Lleida que tindrà lloc en el marc de la propera Fira Agrària de Sant Miquel. La campanya s'engega en col·laboració amb Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i el Departament de Salut a Lleida i enguany posa el focus en la promoció del consum de fruita pels seus beneficis per a la salutL’objectiu principal de la campanya és promocionar i fer valdre el sector de la fruita dolça de Lleida, enguany posant l’èmfasi en els beneficis del consum de fruita per a la salut, seguint les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). 

Durant la propera Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, del 26 al 29 de setembre, tots els visitants rebran una bossa amb diferents peces (pomes, peres i fruita d’os) que podran recollir en els estands que s’instal·laran als accessos al recinte firal. Les bosses aniran acompanyades d’un tríptic informatiu amb recomanacions per al consum de fruita, així com les principals xifres de producció de fruita d’os, poma i pera. Així mateix, s’ha produït un espot per donar a conèixer la campanya que es difondrà per xarxes socials i mitjans locals que també pretén animar a visitar aquesta nova edició de la Fira de Sant Miquel.

Durant la presentació, Pere Roqué va agraïr el suport de les administracions a la campanya que endega ASAJA Lleida “perquè entre tots puguem contribuir a fer que augmenti el consum de fruita dolça i de productes de proximitat”. Roqué ha explicat que com a organització agrària “som els primers que hem d’intentar fer entendre a la gent que menjant una peça de fruita o una carn del territori, a més de fer salut, ajudem a assentar gent al territori, reduïm el despoblament de les zones rurals i contaminem menys, ja que evitem el transport innecessari dels productes”.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta de l’Ajuntament de Lleida, Joan Ramon Castro, ha agraït la iniciativa per difondre els beneficis de la fruita i promoure el consum de proximitat. “Sembla que no hauria de fer falta una campanya d’aquest tipus, però desgraciadament sí que cal i molt, ja que tot i que, per una banda creix la sensibilització per tenir hàbits saludables, paral·lelament en la nostra societat es donen comportaments que van en sentit contrari, abusant del menjar precuinat i ràpid”, ha destacat Castro. 

Per la seva banda, la sub-directora Regional de Salut Pública a Lleida, Mercè Bieto, ha explicat que des de l’ASPCAT treballen per promoure l’alimentació i els hàbits de vida saludables entre la població. “El consum de fruita és promotor de salut, per dos vessants, per una banda ens protegeix de malalties cròniques, i per altra és una font de nutrients”, ha destacat Bieto. Des de l’ASPCAT duen a terme campanyes adreçades a diferents sectors de la població, com és el cas dels infants a les escoles o al sector de la restauració, per promoure la dieta mediterrània amb presència de fruita fresca de temporada als menús. A més, l’any 2018 van publicar la guia “Petits canvis per menjar millor”, on es donen missatges concrets i senzills sobre els aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar per tal de ser més saludables i respectuosos amb l'entorn. “L’important és que entre tots sumem i fem arribar el missatge que la fruita fresca dóna salut, i més si és de temporada i si és del territori, així segur que s’aconsegueix fruita més gustosa, més econòmica i més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, ha explicat Bieto.

El president de la Fira de Lleida, Oriol Oró, ha valorat molt positivament la col·laboració, un any més, en la campanya d’ASAJA Lleida de promoció de la fruita. “Quan fem difusió i promoció de la Fira de Sant Miquel ho centrem molt en la internacionalització, innovació, transferència tecnològica, però el sector té una part molt important de vinculació amb el territori, de salut, dels valors associats a la pagesia, de sostenibilitat i respecte al medi ambient”, ha destacat Oró. “Campanyes com aquesta permeten que es visualitzin aquests valors a la Fira i posen en valor els professionals agraris a través dels seus productes”, ha afegit Oró.

Es tracta del segon any consecutiu que ASAJA Lleida posa en marxa aquesta iniciativa per la Fira Agrària de Sant Miquel. L’any passat la campanya portava per lema “Un dels nostres tresors”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?