Creu Roja arriba a atendre 200 persones sense sostre a la setmana per fred

REDACCIÓ
12-01-2018
  • Creu Roja arriba a atendre 200 persones sense sostre a la setmana per fred

Creu Roja Lleida intensifica el seu programa d’atenció integral per a les persones sense sostre davant de les onades de fred, amb les actuacions, entre altres, de les Unitats d’Emergències Socials (UES), formades per voluntaris que, dos vegades a la setmana, participen en els operatius de fred rastrejant els carrers perquè “a curt termini cap ciutadà no passi les nits d’hivern al carrer”, expliquen.

“Ajudem un centenar d’usuaris que pernocten cada nit a l’Alberg Jericó, gestionat per l’ajuntament de Lleida”, explica Pere Castelló, un lleidatà jubilat que fa quatre anys que participa en aquestes campanyes. Els UES poden arribar a atendre fins a 200 persones a la setmana i formen part del Pla Iglú, una iniciativa gestionada per la Paeria al costat d’altres entitats que es posa en marxa quan les temperatures freguen els zero graus o són un un risc per a la salut.

Es tracta d’un servei de proximitat que connecta el carrer i l’atenció i garanteix una resposta in situ davant de situacions d’emergència social. “Els donem aliments i begudes i atenem les seues necessitats”, explica Castelló. Creu Roja indica que el perfil mitjà és d’un “home immigrant de mitjana edat i, de vegades, alguna família” i recorda que aquestes accions són de reforç i que no s’ha d’oblidar que les necessitats d’aquestes persones vulnerables segueixen tot l’any.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...