⏯️ Els Mossos reforcen la vigilància a l'Horta de Lleida i demanen que no es facin sometents

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
18-04-2024
Actualitzat: 18-04-2024 9:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Els Mossos reforcen la vigilància a l'Horta de Lleida i demanen que no es facin sometents
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch

Els Mossos d'Esquadra han intensificat la vigilància a l'Horta de Lleida arran de l'increment dels robatoris durant el primer trimestre de 2024. Segons l'intendent cap de l'ABP Segrià, Xavier Ribelles, els robatoris havien experimentat una disminució del 34,6% des del 2019 en aquesta zona agrícola dispersa, però ara s'ha observat un lleuger repunt.

Malgrat aquesta tendència, Ribelles assegura que la policia té una línia d'investigació "bona" en relació als darrers assalts violents a domicilis i confia en capturar els responsables aviat. No obstant això, els Mossos adverteixen que la formació de sometents per patrullar la zona no és recomanable i fins i tot "molesta" a la policia.

Per abordar aquesta situació, s'ha incrementat la presència policial amb patrulles de paisà i s'han establert controls en punts estratègics. Tot i així, en les darreres setmanes s'han registrat robatoris amb violència, provocant preocupació entre els residents.

En cas d'un robatori a casa mentre els propietaris són presents, la policia recomana evitar el confrontament i alertar immediatament al 112 perquè puguin intervenir. A més, és important reunir informació sobre els delinqüents per ajudar en la seva identificació posterior.

Pel que fa als índexs delictius, malgrat l'increment durant aquest any, els Mossos creuen que ja s'havia assolit un límit a la baixa en els anys anteriors. En conseqüència, l'augment actual no és vist com una preocupació major. Amb l'arribada de l'estiu, s'anticipa que els delictes patrimonials podrien disminuir degut a l'augment d'activitats a l'aire lliure, tot i que podrien incrementar-se altres tipus de delictes relacionats amb l'oci nocturn.

Comparteix

També t'interessarà