Fa1na o com gaudir fent música

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
08-05-2020
Actualitzat: 26-05-2020 14:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Fa1na o com gaudir fent música

Fa1na és un grup de música que sorgeix l'any 2016 a les terres de Lleida amb ànim de festa, alegria i diversió gràcies a l'empenta de 4 joves autodidactes que volen crear, mostrar i, sobretot, gaudir fent allò que més els agrada; la música.

Actualment l'integren el Manu Brufau (veu principal i guitarra espanyola), l'Angel Florez (guitarra espanyola i segones veus), el Sergi Prats (baix i segones veus), el David Garrofé (percussió i segones veus) i compten amb la integració de dos nous membres, per aquest any. Són un equip de nois, que no descarten incloure en un futur una veu femenina, on tots miren d'aportar el seu granet de sorra per fer créixer el seu projecte dia a dia, des de l'organització de la logística, passant per l'autogestió de les xarxes socials, merchandising...

El nom de Fa1na sorgeix de la idea d'identificar cada un dels membres del grup amb un animal, un ritual propi que han seguit també amb les noves incorporacions. El grup tira la vista enrere i nota una gran evolució tant en l'àmbit musical, com personal, sobretot a l'hora de saber controlar l'eufòria i els nervis abans de sortir a l'escenari, però no perd la idea de seguir creixent, treballant força per aconseguir-ho. També deixen espai per a l'autocrítica doncs creuen que és la millor manera per seguir aprenent "Sempre hi ha aspectes a millorar per molt amunt o per molt bé que puguis fer les coses. Fem autocrítica després d'un assaig o d'un concert, i procurem millorar dia a dia".

Fa1na o com gaudir fent música

Fa1na vol transmetre un missatge alegre i de disbauxa, amb lletres creades específicament perquè el seu públic gaudeixi, desconnecti i pugui reconèixer-s'hi. El so amb el qual se'ls identifica més freqüentment és la rumba, que han combinat des dels seus inicis amb altres estils com l'ska, el reggae o el funk, així mateix no descarten altres estils, ja que creuen que qualsevol dels seus músics té predisposició per aprendre sempre tot el que sigui possible, i d'aquesta manera aportar nous coneixements al grup. Pel que fa a la llengua de les seves lletres, majoritàriament el català tot i tenir-ne també de publicades en castellà, aposten per la idea que la música es pot interioritzar i entendre en qualsevol idioma.

Fa1na o com gaudir fent música

Les cançons generalment són idea del Sergi Prats, baixista del grup, qui crea tant la lletra com la melodia, a partir de la qual es fan els arranjaments en comú, així i tot, actualment tots els membres del grup es troben en un procés de creació i innovació. No descarten arribar a compondre per encàrrec d'alguna entitat o grup musical si així se'ls hi oferís, com fa un any en la creació de l'himne del centenari del Club Futbol Joventut Mollerussa "Ho vam agafar amb moltes ganes i il·lusió i per descomptat, si el projecte ens encaixa i concorda amb la nostra manera de pensar, sempre estarem encantats d'ajudar dins les nostres possibilitats".

Els assaigs de grup són en caps de setmana, ja que compaginen la música amb els estudis i la feina i durant la setmana, hi ha dos membres del grup que viuen a Barcelona, així i tot, els dies de cada dia s'organitzen els que poden trobar-se per avançar feina que no involucri la totalitat del grup, o per gravar tot el possible perquè tots puguin tenir referències de cara als assajos en conjunt.

Fa un any llençaven el primer disc amb cançons pròpies, "Dissabte", un títol curiós que esdevé fruit d'una conversa entre els integrants dins l'estudi, expliquen que la majoria de temes que integren el disc tenen un caràcter festiu, i el dia de la setmana que més equivalència té amb aquesta idea és el dissabte per ells. També és una mena de simbologia cap al single del disc, que van nomenar "Diumenge". Valoren la bona rebuda per part del públic cap al seu treball i se'n senten orgullosos i amb ganes de tornar a l'estudi ben aviat. Actualment es troben reeditant dos temes del disc i treballant en noves cançons que mantinguin la seva essència. Fa1na vol diferenciar-se de la resta de grups defensant "un estil pur, net i natural, on el so dels instruments és el que els mateixos poden produir". Expliquen que la innovació tecnològica i els nous sons produïts per aquesta, estan guanyant molta força a l'hora de fer música.

Fa1na o com gaudir fent música

La seva idea era començar la nova temporada de concerts a mitjans d'abril, però a causa de la situació d'estat d'alarma causat per la Covid-19, resten a l'espera de l'evolució de la pandèmia. Com a novetats d'aquest any hi ha l'ampliació de Fa1na amb els dos nous integrants, que donarà un nou sentit al grup, i es guarden altres sorpreses pels qui vagin a gaudir dels nous concerts. Expliquen que el seu objectiu en la posada en escena és de "crear un directe potent, dinàmic i que enganxi des d'un inici" i en funció d'aquests paràmetres decideixen en quin ordre tocaran les cançons i la gestió del seu concert.

Els hi demanem que somiïn en un escenari on els faria especial il·lusió tocar i tots es posen d'acord a dir que els agradaria assistir com a grup de música en el festival anual de música Viña Rock, que se celebra a Villarrobledo (Albacete).

Per últim, parlem sobre la convivència amb altres grups joves del panorama musical de Ponent, com Bredda, una banda que iniciava l'any passat i la qual també ha tingut molt d'èxit a les terres de Lleida "Amb Bredda som amics i és tot un goig que sorgeixin nous grups com ells a la nostra terra perquè això significa que tenim ressò i que la música no s'atura". Els dos grups han estat seleccionats enguany per participar amb un dels seus temes en la publicació de l’Estrats- Vol. II, el recopilatori de música Km0 de Ponent.

Comparteix

També t'interessarà