Fira de Lleida assoleix el 2019 el segon millor balanç econòmic de la seva història

REDACCIÓ
Publicat: 
17-09-2020
Actualitzat: 17-09-2020 8:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Fira de Lleida assoleix el 2019 el segon millor balanç econòmic de la seva història
    Peu de foto: 
    Foto d'arxiu (Miquel de Santiago)
  • Fira de Lleida assoleix el 2019 el segon millor balanç econòmic de la seva història
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)
  • Fira de Lleida assoleix el 2019 el segon millor balanç econòmic de la seva història
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)
  • Fira de Lleida assoleix el 2019 el segon millor balanç econòmic de la seva història

Amb un superàvit de 292.632 €, la Fira de Lleida ha assolit l’any 2019 el segon millor resultat econòmic de la seva història, segons el balanç econòmic presentat aquest dimecres en el marc de la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida. D’altra banda, el còmput del bienni 2018/2019 presenta un superàvit de 168.851€, el que suposa el millor resultat econòmic de la Institució firal per biennis (el funcionament econòmic de Fira de Lleida es comptabilitza en biennis, en els quals el dèficit dels anys parells es compensa amb el superàvit dels anys senars, en els quals té lloc Municipàlia).

L’any passat es van celebrar al recinte firal lleidatà 24 activitats, inclosos dos salons internacionals (Eurofruit i Municipàlia), amb la participació d’un total de 1.140 expositors i la presència de 330.000 visitants. Aquestes xifres mantenen Fira de Lleida com la segona de Catalunya en activitat firal, per darrere de la de Barcelona. La facturació del 2019 va assolir els 1,9 milions d’euros, amb l’esmentat benefici de 0,29 milions. L’impacte econòmic sobre el territori (hoteleria, restauració, transports, comerç i serveis diversos, inclosos els destinats a expositors i visitants) es calcula en uns 17,5 milions. 

El superàvit, juntament amb la trajectòria positiva dels darrers 12 anys, dóna a la Fira de Lleida una posició financera sòlida que permet afrontar amb garanties les dificultats econòmiques derivades de la manca d’activitat per la pandèmia de la Covid-19 durant aquest 2020.

Quant al futur Immediat, la incertesa provocada per l’evolució de la pandèmia impedeix establir un calendari fiable d’activitats firals. En tot cas, la conjuntura sanitària obliga a l’entitat firal lleidatana a maximitzar la capacitat d’adaptació a les circumstàncies canviants, sempre en coordinació i buscant el consens amb els sectors implicats en cada certamen.

Pueyo remarca la importància de celebrar Sant Miquel

Precisament, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha posat com a exemple la Fira de Sant Miquel, incidint en el fet que, malgrat la conjuntura adversa, s’acabi celebrant.  “Si, malgrat totes les mesures de seguretat que s’havien adoptat, no es pot fer una fira presencial, el més important es mantenir la cita, fent una fira híbrida mig virtual, mig presencial”. Pueyo ha augurat que aquest model mixt és el que probablement acabaran adoptant la resta de fires agràries de l’Estat.

Cal remarcar que Fira de Lleida ha fet un important esforç econòmic i en recursos per adaptar-se a l’actual situació i està preparada per organitzar fires amb seguretat, d’acord amb la normativa del pla del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). En aquest sentit, ha previst implementar en el moment que faci falta un sistema capdavanter que combina l’ús de videocàmeres amb la Intel·ligència Artificial. D’altra banda, reitera el seu oferiment al teixit empresarial per actuar com a plataforma comercial i de dinamització econòmica sectorial i territorial.

De cara a l’activitat firal futura, Fira de Lleida anirà prenent decisions d’acord amb l’evolució de la pandèmia i amb les mesures que les autoritats sanitàries adoptin, sempre en coordinació amb el patrons i analitzant conjuntament amb cada un dels sectors d’activitat implicats la voluntat i la idoneïtat de fer fira, adaptant-se a les circumstàncies concretes amb els formats que ho facin possible.

L’estratègia futura també passa per crear xarxa, i en aquest sentit, Fira de Lleida ha aprofitat aquests darrers mesos per teixir relacions amb la resta d’institucions firals catalanes, i ha començat a explorar projectes de col·laboració amb diverses entitats firals.

Comparteix

També t'interessarà