Idiakez firma 2 anys per l’AEK Larnaca de Xipre

SEGREcom
01-06-2016
  • Idiakez firma 2 anys per l’AEK Larnaca de Xipre

L’AEK Larnaca de Xipre va fer oficial ahir el fitxatge de l’encara entrenador del Lleida Esportiu, Imanol Idiakez, per a les dos temporades vinents. El tècnic basc, a qui encara quedava un any de contracte després d’anunciar el club l’ampliació quan va finalitzar la passada temporada, s’incorporarà a l’equip xipriota quan finalitzi l’etapa del Lleida en el play-off d’ascens. Mentrestant, dirigirà els entrenaments el que serà el seu ajudant i fins a l’any passat jugador en actiu Antonio Hidalgo.

L’anunci de la marxa d’Idiakez, que es produeix mentre l’entrenador donostiarra juga la promoció d’ascens a Segona amb el Lleida Esportiu, ha causat malestar al club blau, malgrat que el president Albert Esteve negués ahir que això pugui distreure o afectar en cap cas el rendiment esportiu de l’equip.

Que Idiakez no seguiria era una cosa que estava cantada, ascendeixi o no el Lleida, perquè les relacions amb el club s’havien trencat completament, sobretot arran dels impagaments a la plantilla i al cos tècnic que ell encapçala. Quan el tècnic basc va dir a l’abril que la situació era "insostenible", la resposta per part d’Albert Esteve no es va fer esperar i, a més de criticar Idiakez, va recórrer a un lapidari refrany: "Cria corbs i et trauran els ulls."

L’anunci de la marxa d’Idiakez a l’AEK Larnaka era una notícia que ja no es podia mantenir més en secret. El tècnic va declinar ahir fer declaracions sobre aquest assumpte i és probable que en la seua compareixença dels divendres torni a silenciar el tema per no distreure l’atenció de l’important partit de diumenge davant del Castilla. Com va manifestar ahir el seu representant Álvaro Aicua, de l’empresa navarresa Global Ases, "tant a l’Imanol com a mi ens hauria agradat lògicament que la notícia sortís més tard, però l’AEK Larnaca no podia esperar més i entenc també que ells tenien la pressió dels seus aficionats. Ha estat com allò de Guardiola i el City".

Cal recordar que l’AEK Larnaca comença aquesta setmana la pretemporada i va acabar la passada temporada subcampió de la Lliga xipriota darrere de l’Apoel Nicòsia, que li ha pispat l’entrenador, que era l’hispanodanès i exblaugrana Thomas Christiansen. A més, l’AEK jugarà la propera temporada la prèvia de l’Europa League i el club xipriota vetllant pels seus interessos, sense tenir en compte el possible mal que pot fer al Lleida en disputa de play-off, va decidir anunciar la contractació.

Feia temps que l’AEK negociava amb Idiakez perquè era conscient de la marxa de Christiansen. El director esportiu del club xipriota i exjugador del Barça B, Xavi Roca, havia pensat abans en Lluís Carreras (al Saragossa) i en el Txapi Ferrer, entre d’altres.

Comparteix

També t'interessarà