La Paeria avançarà el pagament de 2,9 milions d'euros als proveïdors

SEGREcom
20-10-2015
  • La Paeria avançarà el pagament de 2,9 milions d'euros als proveïdors

La Paeria modificarà el seu pressupost per avançar a final d'any el pagament de 2,9 milions d'euros als seus proveïdors i altres compromisos contemplats en convenis per als quals ja no quedaven fons en els comptes d'aquest any. L'objectiu, segons va explicar la tinenta d'alcalde d'Hisenda, Montse Mínguez, és evitar la major part del reconeixement de crèdit (factures impagades) que es trasllada al pressupost de l'any següent. L'any passat va suposar 3,5 milions d'euros que es van pagar amb diversos mesos de retard. Amb aquesta mesura, la major part de proveïdors amb pagaments pendents podran cobrar al desembre en lloc de l'abril (aproximadament). Habitualment, els més afectats són les companyies de serveis, de concessionàries municipals, la partida de festes i un reguitzell de factures de menor import.

Mínguez va explicar que la major part d'aquests diners procedeixen de les facilitats atorgades per l'Estat per tornar un crèdit del pla de proveïdors. La Paeria s'ha acollit a la possibilitat de carència en la devolució del crèdit, que passa a tenir interès zero, cosa que permet estalviar aquest 2015 2,5 milions d'euros (1,9 milions en l'amortització i 600.000 euros en interessos). A aquesta quantitat cal sumar 400.000 euros més d'altres partides amb excedent, entre les quals la d'interessos, pagament d'assegurances i el fons de contingència.

La comissió d'Economia tractarà avui aquest expedient, així com la proposta d'ordenances fiscals de l'equip de govern. Els grups de l'oposició també començaran a presentar les seues esmenes (tenen de termini fins divendres). Alhora, ja s'han iniciat contactes i negociacions per pactar una proposta de noves taxes. L'equip de govern i Ciutadans proposen la seua congelació total, però no disposen de suficient majoria en el ple, per la qual cosa necessiten més suports. Altres grups, com CiU, PP i ERC aposten per rebaixar el principal impost, l'IBI.

Al seu torn, el Comú exigirà avui en la comissió informació sobre el compliment del compromís per rebaixar l'IBI a propietaris de finques rústiques que paguen com a urbanes. També preguntaran pel centre de dia del mercat de Cappont i diversos edificis a Camps Elisis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta