La Seu Vella serà l'escenari de la 15a edició dels Premis Ap!Lleida amb 7 premiades

REDACCIÓ
Publicat: 
05-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Seu Vella serà l'escenari de la 15a edició dels Premis Ap!Lleida amb 7 premiades
    Peu de foto: 
    Foto: Pau Vilaró
  • La Seu Vella serà l'escenari de la 15a edició dels Premis Ap!Lleida amb 7 premiades
    Peu de foto: 
    Foto: Pau Vilaró

El pròxim 19 d’octubre, la Seu Vella de Lleida tornarà a ser l’escenari des d’on es lliuraran els Premis Ap!Lleida, uns guardons convocats per l’associació professional d’empresàries de Lleida i Pirineus Ap!Lleida que reafirmen el valor de les dones líders en esferes com l’empresa, la recerca, la cultura, la comunicació i l’emprenedoria.

Les premiades de l’edició 2023

Els Premis Ap!Lleida enguany arriben a la 15a edició i, com a novetat, es reorganitzen en 7 categories. Les dones premiades en l’edició d’enguany són: 

1.    Premi a la planificació, la innovació i/o internacionalització 

Blanca Cusiné, directora multitasking de l’empresa de maquinària agrícola Arcusin.

Formada en l’àmbit de l’enginyeria industrial, la innovació i la direcció empresarial, des del 2018 Cusiné desenvolupa el rol de directora multitasking a Arcusin, empresa referent i amb una llarga trajectòria en el sector de la maquinària agrícola. 

A més a més, forma part de la Junta Directiva d’Agrupem, nova associació dedicada a potenciar el desenvolupament econòmic i social d’empreses del Pla d’Urgell; de la junta d’ANSEMAT, organització que vetlla pels interessos de les empreses fabricants de maquinària agrícola a escala nacional; i de la junta de la FMAC (Fabricants de Maquinària Agrícola de Catalunya).

Immersa en la creació d’un nou pla estratègic per Arcusin (2024-2026), Cusiné ha contribuït a que la seva presència sigui reconeguda en una seixantena de països d’arreu del món.

2.    Premi a la directiva, empresària i professional de l’any

Núria Cervós, directiva del grup empresarial Cervós, dedicada al sector de la construcció.

Formada en l’esfera de l’enginyeria de camins, canals i ports, així com en l’administració i la direcció d’empreses, Cervós és consellera delegada i directora del Grup Contructor Cervós.

Incorporada al negoci familiar d’ençà del 2011, Cervós s’ha focalitzat en liderar i dirigir un procés d’evolució de l’empresa dins del sector tot aportant els seus propis coneixements tècnics i les eines més innovadores de gestió de finances, el lideratge d’equips i la gestió i optimització de processos.

El seu alt grau d’implicació amb Cervós ha fet que avui la firma sigui un projecte solvent, competitiu i referent al territori de Lleida, que actualment passa per un moment d’expansió territorial i de consolidació de la diversificació de l’activitat dins del sector de la construcció. 

3.    Premi al projecte empresarial social que hagi tingut un gran impacte al territori

Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, i patrona a la Fundació Boscana i Fundació Maria Raventós.

Amb una dilatada experiència en el món empresarial, de Carandini treballa aprofundint en l'economia regenerativa a través del Raimat LAB i el Raimat Arts Festival, un festival organitzat sota el paraigua de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, de la qual n’és la presidenta. 

A més a més, és patrona a la Fundació Boscana i Fundació Maria Raventós, consellera de Fundació Exit, Benefactora de la Fundació United Way Espanya, presidenta de la Comissió d'Impacte i Sostenibilitat del Cercle Eqüestre, i membre d’Idees&Filantropia, de la Junta de l'Associación Española de Fundaciones i de la Junta de Monumenta (Cases i Castells de Catalunya). 

De Carandini és la cara visible del llegat del seu besavi, Manuel Raventós i Domènech, i comparteix amb ell la passió per impactar i, millorar, la comunitat i el territori de Lleida.

4.    Premi a la jove emprenedora

Casandra Vicente, CEO i cofundadora d’Oshun, la primera marca digital del sector del Body Art.

Formada en el camp de la publicitat i les relacions públiques, Vicente s’ha especialitzat en la compra i el merchandising online, així com en el màrqueting digital, les xarxes socials i el lideratge. 

La seva trajectòria professional es consolidà a les oficines europees de Google a Dublin, d’on prengué experiència i embranzida per donar forma, l’any 2020, al seu propi projecte professional. Es tracta d’Oshun, la primera marca digital del sector del Body Art.

Amb Oshun, Vicente es proposa millorar l’accessibilitat del tatuatge, el piercing i la micropigmentació de qualitat a tots els nivells; i també esdevenir l’empresa líder en la digitalització d’aquest sector.

5.    Premi a la trajectòria

Sonia Alins, il·lustradora amb més de vint anys d’experiència i que ha aconseguit projectar el seu talent a nivell internacional.

Formada en l’esfera de les belles arts i la il·lustració, Alins ha dedicat gran part de la seva carrera professional a la il·lustració freelance. 

Des de fa una dècada, està immersa en la producció d’obra artística pròpia, basada en la figura femenina i enllaçant el llenguatge visual surrealista i poètic. Inspirada en el corpus artístics d’Yves Klein i Joseph Cornell, i tot combinant materials com fils, plomes, teles o papers estampats amb la pintura, Alins ha creat subtils collages que contenen figures femenines que emergeixen d’un mitjà aquàtics indefinit.

Alins ha aconseguit projectar el seu talent a nivell internacional, premiant o seleccionant la seva obra en indrets tan destacats de la panoràmica artística com són la Society of Illustrators de Nueva York, l’Association of Illustrator de Londres o la Société Nationale des Beaux Arts de París.

6.    Premi a l’associada 

Montse Cerqueda, degana de l’Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida; i sòcia de Teixidó Associats.

Formada en l’àmbit de la gestió social i administrativa, les relacions laborals i els recursos humans, Cerqueda és actualment degana de l’Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida.

També desenvolupa les funcions de presidenta del Consell de Graduats Socials de Catalunya, i docent i presidenta del Patronat de l’Escola Universitària de Relacions Laborals de Lleida.

A més a més, des de fa gairebé dos anys, és sòcia de Teixidó Associats i directora de PYMES i Relacions Internacionals.

7.    Premi al millor treball de recerca o de tesi doctoral de l’any de la UdL

Carolina Climent, per la seva tesi doctoral Conceptualization of poor sleep quality in the context of fibromyalgia: from patient experience to management (2022).

Climent és autora de la tesi doctoral Conceptualization of poor sleep quality in the context of fibromyalgia: from patient experience to management (2022).

Una recerca de gran qualitat, reconeguda amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la Infermeria i fisioteràpia. El seu objectiu, en clau de gènere, és conceptualitzar la baixa qualitat del son en el context de la fibromiàlgia. 

Així, prenent la Teoria de Maneig Simptomàtic com a marc conceptual des d’una perspectiva biopsicosocial, desenvolupa un protocol per a una intervenció educativa terapèutica basada en la web sobre el son i el dolor per a dones diagnosticades amb fibromiàlgia; identifica i sintetitza la literatura qualitativa disponible sobre l'experiència de la baixa qualitat del son en el context de la fibromiàlgia; explora com les dones adultes espanyoles diagnosticades amb fibromiàlgiaexperimenten i manegen la baixa qualitat del son; i descriu i analitza les propietats psicomètriques de les mesures de resultat autoinformades validades per avaluar la qualitat del son en la fibromiàlgia.

Les candidatures als Premis Ap!Lleida han estat valorades per un Jurat configurat per les diferents entitats i organismes que donen suport al lideratge, la professionalitat i l’emprenedoria femenina a casa nostra. Es tracta de la Caixa Rural, Caixa Banc, Universitat de Lleida, PIMEC, Diputació de Lleida, CEEI, Global Lleida, Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya, Cambra de Comerç de Lleida i Junta Directiva d’Ap!Lleida.

Així, el 19 d’octubre la gala dels Premis Ap!Lleida es desplegarà a la nau central de la Seu Vella. Uns guardons honorífics totalment consolidats a l’agenda anual lleidatana, que reunirà a les personalitats més destacades de la plana de Lleida i Pirineus. 

Altres edicions dels Premis Ap!

La doctora Candela Calle, la investigadora Beatriz Mothe, l’artista Lily Brick, l’esportista Núria Codina, l’actriu Aida Flix o la periodista Sabina Pedrós són algunes de les dones que han estat guardonades en edicions anteriors amb els Premis Ap!Lleida. 

Properes activitats Ap!Lleida

Ap!Lleida organitza regularment un seguit d’activitats i formacions recollides en la seva agenda, i que tenen l’objectiu de fomentar el networking, la projecció i la formació contínua de les seves sòcies, així com del conjunt de la ciutadania.

El pròxim 16 d’octubre, Ap!Lleida organitza la formació ‘Imatge personal, marca personal’, a càrrec de Montse Guals, cofundadora de l’empresa Quémepongo. Una sessió que tractarà la importància de la imatge personal i el seu objectiu, com ens projectem i com ens veuen els altres, com apliquem la imatge personal a la filosofia d'empresa, i com comuniquem a través de la roba, el maquillatge, el pentinat, òptica i expressió.

Per altra banda, el 26 d’octubre, es proposarà descobrir tot el que la Intel·ligència Artificial Generativa pot fer per a l’àmbit empresarial, a través del taller d’‘Intel·ligència Artificial’. Anirà de la mà de David Puiggròs, CEO fundador d'Spia, empresa que ofereix un servei de proximitat, personal, basat en la confiança i el coneixement, per acompanyar a l'empresa en la implantació de solucions d'Intel·ligència Artificial.

Comparteix

També t'interessarà