La UdL, entre les 200 millors universitats 'joves' del món

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-05-2024
Actualitzat: 04-06-2024 21:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL, entre les 200 millors universitats 'joves' del món
    Peu de foto: 
    Laboratori d'Arqueologia ©UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha aconseguit situar-se entre les 200 millors universitats "joves" del món, segons el Times Higher Education (THE) Young University Ranking 2024. Aquesta classificació, liderada per la Nanyang Technological University de Singapur, posiciona la UdL en el lloc 198 de 1.172 universitats analitzades. Aquesta millora respecte l'any anterior, quan es trobava a la franja de les 251-300 millors, consolida la UdL com la sisena universitat espanyola en aquest rànquing, empatada amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Encara que la UdL es considera hereva de l'Estudi General creat l'any 1300, la seva continuïtat històrica va ser interrompuda durant 274 anys, compartint així moltes característiques amb altres centres avaluats, tots ells fundats a partir de 1974. Els criteris d'inclusió per a aquest llistat han tingut en compte la Llei de creació de 1991. El THE Young University Ranking avalua la UdL amb una puntuació de 42.3 punts, sis i mig més que l'any anterior.

Aquest rànquing internacional es basa en 18 indicadors agrupats en cinc àrees principals: Ensenyament, Entorn de recerca, Qualitat de la recerca, Perspectiva internacional i Indústria. La UdL ha millorat les seves puntuacions en totes aquestes àrees, destacant especialment en la Qualitat de la recerca, on ha obtingut 62.2 punts, i en Indústria, amb una pujada de 15.4 punts. També ha millorat en internacionalització i docència.

D'altra banda, la Universitat de Lleida ha obtingut resultats destacats en el Rànquing CYD 2024 de la Fundación CYD. En aquesta edició, la UdL ha aconseguit el màxim nivell en 11 dels 36 ítems analitzats, repetint els resultats de l'any anterior. A nivell general, la investigació continua sent el punt fort de la UdL, amb 5 indicadors d'alt rendiment. Destaquen els fons externs captats i les publicacions per professor.

L'altre àmbit que acumula més indicadors d'alt nivell és el de transferència del coneixement, amb fons privats, publicacions amb empreses i spin-offs. La UdL també ha rebut reconeixement per la seva contribució al desenvolupament regional, amb 2 indicadors d'alt rendiment. Pel que fa a àmbits específics, destaquen les bones actuacions de la Medicina, Infermeria, Psicologia i Veterinària de la UdL en termes de qualitat docent i recerca.

En resum, la Universitat de Lleida ha demostrat un progressiu i constant avenç en la seva reputació i rendiment, situant-se com una de les institucions educatives més destacades, tant a nivell nacional com internacional.

Comparteix

També t'interessarà