Les estacions de Lleida, en miniatura al Saló Expo Tren

REDACCIÓ
14-05-2022
 • Les estacions de Lleida, en miniatura al Saló Expo Tren
  Peu de foto: 
  Foto Fira de Lleida
 • Les estacions de Lleida, en miniatura al Saló Expo Tren
  Peu de foto: 
  Foto Fira de Lleida
 • Les estacions de Lleida, en miniatura al Saló Expo Tren
  Peu de foto: 
  Foto Fira de Lleida

Aquest cap de setmana, els visitants de la 11a edició de Lleida Expo Tren (Saló del Modelisme i el Lleure Ferroviari) podran gaudir, a petita escala, d’algunes de les icones del món ferroviari lleidatà, així com d’altres llocs emblemàtics de la demarcació. La Secció de Modelisme Ferroviari de l’Ateneu Popular de Ponent i el Grup de Modelisme Ferroviari T-Trak Nordeste exhibiran —entre moltes altres— mitja dotzena de maquetes que recrearan indrets lleidatans. Lleida Expo Tren se celebrarà aquest cap de setmana als Pavellons 4 i 5 de Fira de Lleida.

Pel que fa a temàtiques lleidatanes, el Grup de Modelisme Ferroviari T-Trak Nordeste presentarà a la fira, amb un total de 55 mòduls i 11 metres d’extensió, maquetes molt acurades de les estacions de trens d’Almacelles, Lleida, Balaguer i les Borges Blanques i Balaguer, a més d’una recreació de la col·legiata de sant Pere de Ponts. De la seva banda, la Secció de Modelisme Ferroviari de l’Ateneu Popular de Ponent oferirà, amb un total de 30 mòduls i 15 metres d’extensió, una recreació històrica i força fidedigna de l’estació de Cervera corresponent als anys 50 i 60. Jordi Castells, vocal de la secció, explica com a curiositat que la maqueta es gestiona digitalment a través d’un ordinador o dels mòbils dels mateixos membres. 

El Grup de Modelisme Ferroviari T-Trak Nordeste, entitat que acull 28 membres de Lleida, Barcelona, Osca i Saragossa, participa a Lleida Expo Tren des del 2016. El seu objectiu és donar a conèixer aquesta afició en l’àmbit social, “i introduir tot aquell qui vulgui, de qualsevol edat, al món de l modelisme per mòduls”, segon explica Francesc Reinoso, coordinador del grup. L’entitat fa tallers didàctics, per exemple per aprendre el maneig dels comandaments digitals dels sistemes ferroviaris a escala, entre altres activitats.

La Secció de Modelisme Ferroviari de l’Ateneu Popular de Ponent compta amb una vintena de membres i participa en el saló des del seu inici, l’any 2010. L’ens s’adreça tant a motivar les relacions interpersonals com les destreses i habilitats dels seus membres en la construcció de maquetes, i a més de les trobades quinzenals fa sortides fora de la ciutat de Lleida per conèixer altres activitats fetes per diferents associacions d’aquest àmbit.

Amb la previsió d’acollir uns 12.000 visitants, Lleida Expo Tren comptarà amb 80 expositors “lúdics” (entitats i particulars propietaris de maquetes) i 48 expositors comercials procedents de l’Estat espanyol, Alemanya, Àustria, França, Japó i Suïssa. La fira comptarà amb 42 maquetes i 30 clubs i associacions, amb una superfície de 8.000 m2, i aplegarà 483 participants professionals acreditats, entre expositors i el personal que té cura de les maquetes.

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren anirà de 10 a 20 h (el dissabte) i de 10 a 14 h (el diumenge). El saló està organitzat per la revista Más Tren, amb el suport de Fira de Lleida i l’Ajuntament de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta