Lleida, entre les províncies amb entrades més barates a concerts

REDACCIÓ
14-11-2017
  • Lleida, entre les províncies amb entrades més barates a concerts

La província de Lleida, amb un preu mitjà de l’entrada de 10,71 euros per concert, figura entre els indrets on resulta més barat assistir a un esdeveniment musical a l’Estat espanyol, segons l’informe anual publicat ahir per Ticketea, l’empresa líder en venda d’entrades de música i festivals al país, després d’analitzar gairebé 6.000 concerts posats a la venda durant els vuit primers mesos d’aquest 2017. El preu mitjà a Lleida tot just ha baixat un cèntim respecte als resultats de l’any 2016, la qual cosa constata que la reducció de l’IVA cultural a les entrades encara no ha repercutit de forma significativa en el preu.

Val a destacar que en l’altre extrem del rànquing de preus se situen les altres tres províncies catalanes. Així, després de les illes Balears, que lidera la llista estatal amb un preu mitjà de les entrades de 18,88 euros, ja figuren per aquest ordre Girona (17,74 €), Tarragona (15,78 €) i Barcelona (15,27 €), molt per sobre del preu mitjà al país, de 13,19 euros. L’informe de Ticketea atribueix els alts preus sobretot de Girona i Tarragona als “concerts de primer nivell, d’artistes nacionals o internacionals, que ofereixen els seus festivals musicals d’estiu”. El preu mitjà de les entrades va augmentar a Girona un 34,5%; un 19,6% a Tarragona i un 15,8% a Barcelona.

A Madrid, en canvi, el preu de les entrades ha descendit durant el 2017 un 3,1%. Les localitats per gaudir d’un concert en directe costen 12,01 euros de mitjana, molt per sota de la mitjana nacional.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta