L’OJC prepara un concert amb un fort caràcter social a l’Auditori Enric Granados

REDACCIÓ
Publicat: 
21-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’OJC prepara un concert amb un fort caràcter social a l’Auditori Enric Granados
    Peu de foto: 
    Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida té entre els seus objectius més importants, la missió d’apopar la música a totes les capes de la societat, sense excepció.

Per aquesta raó, des de fa anys, està impulsant diversos projectes amb associacions i entitats del tercer sector per tal que col·lectius que estan normalment desafavorits i que tenen diverses dificultats, també puguin gaudir de la música orquestral.

En aquest sentit, es desenvolupen moltes accions al llarg de l’any: Amb “Drum Circle” es vol integrar culturalment i social a persones que estan en procés de tractament d’una addicció en col·laboració amb el Projecte Home.

Paral·lelament, “Un matí d’Orquestra” és un altre projecte que té com a finalitat la presència de la música a la vida de les persones més vulnerables, que sovint no troben cap oferta cultural que s’adapti a les seves necessitats i particularitats. Concretament, els destinataris són persones vulnerables de centres amb discapacitat intel·lectual o gent gran amb dependència i/o Alzheimer.

I un altre d’aquests compromisos socials l’orquestra lleidatana és “L’OJC a les Aules”. Una activitat pedagògica per acostar la música als infants d’arreu del territori per a què tinguin així una visió en primera persona, més real, del que es viu fent música.

22 d’octubre: la data clau on confluiran els projectes socials de l’OJC en un mateix concert a l’Enric Granados

Totes aquestes iniciatives tan destacades, s’uniran en un únic concert aquest diumenge, 22 d’octubre, a l’Auditori Enric Granados.

En aquesta actuació, l’OJC farà també un homenatge a la gran figura del científic lleidatà, Joan Oró. Serà tot una jornada partida en 3 parts diferenciades.

La primera sessió serà protagonitzada per l’esperit de la proposta “L’OJC a les Aules”. A les 17.45 hores, la Sala 2 de l’Auditori acollirà una mostra de l’espectacle “A3 d’Orquestra”, pensat per als més petits i totes les famílies que vulguin conèixer la història d’aquests tres músics i els seus instruments.

La segona iniciativa que tindrà lloc vindrà de la mà de “Drum Circle” a les 18 hores i a l’exterior de l’Auditori. Es farà un cercle de percussió comunitària conduït per Pau Gimeno, amb Projecte Home i on podrà participar tothom qui vulgui unir-se a viure aquesta experiència.

I el plat fort arribarà a les 19 hores amb el Concert Simfònic que oferirà l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell sota la direcció d’Alfons Reverté. S’hi interpretaran Els Planetes de G. Holst. L’acte vol servir per homenatjar al bioquímic lleidatà Joan Oró, en motiu del centenari del seu naixement.

En la part final del concert, la musicoterapeuta Nina Planavila, juntament amb tots els músics de l’OJC, convidarà a tot el públic a participar a una mostra del Matí d’Orquestra amb l’OJC. D’aquesta manera, es podrà gaudir d’unes activitats d’interacció entre músics i públic, acompanyades amb els arranjaments de tres peces de la música popular, a càrrec del músic mollerussenc Rafael Moreno.

Amb aquest concert, l’OJC fa un reconeixement a un dels científics lleidatans més importants de la història recent i accentua i mostra el seu perfil més social i pedagògic.

Comparteix

També t'interessarà