Mollerussa inicia el procés per obtenir el Distintiu per a la Igualtat de Gènere

REDACCIÓ
05-08-2020
  • campanya-contra-sexisme-1-1024x692

L’Ajuntament de Mollerussa ha iniciat  el procés per obtenir el Distintiu per a la Igualtat de Gènere (Norma SG City 50-50) que atorga l’associació  Forgender Seal amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un reconeixement internacional que avala les polítiques municipals en aquest àmbit i amb el que ara per ara han estat distingits una dotzena de municipis de Catalunya i les Illes Balears mentre que 17 més es troben en procés de certificació.

L’obtenció d’aquest segell de qualitat  que permet implantar un sistema de gestió per avaluar i certificar el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere és un dels objectius fixats en el 3r Pla Intern d’Igualtat d’Oportunitats, promogut per la regidoria d’Igualtat i avalat pel Ple del consistori.

El procés d’avaluació per obtenir aquest distintiu és digital i consta de dues fases, la primera de les quals és l’autodiagnosi que serveix per determinar les polítiques i plans d’actuació de què disposa el municipi en favor de la igualtat de gènere. La segona de les fases és l’elaboració i seguiment d’un Pla de Compromís que ha de determinar l’acció de govern per impulsar i promoure polítiques amb perspectiva de gènere en els dos anys següents.  Val a dir que la norma s’ha dissenyat d’acord amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals en relació amb els drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic (Agenda 2030, Nova Agenda Urbana i Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?