"Quin futur volem per al Pirineu", lema de les desenes Jornades per a l'excel·lència

REDACCIÓ
Publicat: 
02-05-2023
Actualitzat: 02-05-2023 11:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • "Quin futur volem per al Pirineu", lema de les desenes Jornades per a l'excel·lència
    Peu de foto: 
    Jornades per a l’excel·lència

Les desenes Jornades per a l’excel·lència, que se celebraran a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) els dies 6 i 7 d’octubre d’enguany tindran el títol: “Quin futur volem per al Pirineu. Estratègies per a un desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya”.

Amb aquest lema, l’organització pretén fer coincidir el desè aniversari de les Jornades per a l’excel·lència amb una reflexió profunda i transversal sobre els territoris de muntanya i les seves perspectives de futur. S’ajorna, només per un any, el tradicional format de debat monogràfic sobre un sol aspecte de la realitat del Pirineu.

D’aquesta manera, les Jornades per a l’excel·lència faran un repàs amb experts de prestigi sobre aspectes tan rellevants en els proper anys com són el creixement sostenible i el canvi climàtic, la nova economia, la despoblació, la formació, la retenció i captació de talent, les oportunitats de la marca “Pirineu“, l’arrelament territorial en relació amb el despoblament i la problemàtica de l’habitatge, la comunicació com a eina de cooperació amb altres territoris de muntanya i amb altres estats, així com una visió de col·laboració transfronterera a partir d’experiències d’arreu del món en zones de muntanya similars.

En les properes setmanes es tancarà el programa, que es presentarà oportunament, amb la missió d’oferir una àmplia i atractiva oferta que situi Esterri d’Àneu per uns dies com a centre neuràlgic del debat sobre el Pirineu i que sigui d’interès per al conjunt de la població.

Jornades per a l’excel·lència

Som una associació sense ànim de lucre que ens mou el desig que la zona de l’Alt Pirineu I l’Aran rebi un impuls social, intel·lectual i econòmic. Per aquest motiu vam iniciar al 2014 aquest projecte apassionant de les Jornades per a l’excel·lència amb la voluntat de ser un esdeveniment de referència al nostre país per als professionals i les persones que aspirin a la millora continua i al perfeccionament per obtenir els millors resultats i que ajudin a aportar noves visions en la recerca de l’excel·lència com a eina de treball per poder millorar les comarques del Alt Pirineu.

Comparteix

També t'interessarà