Una donació anònima permet a l’IEI recuperar llibres dels segles XVIII i XIX

REDACCIÓ
Publicat: 
11-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una donació anònima permet a l’IEI recuperar llibres dels segles XVIII i XIX
  • Una donació anònima permet a l’IEI recuperar llibres dels segles XVIII i XIX

La biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha reincorporat, de nou, en els seus fons diversos volums de la Secció de Reserva que fa uns anys s’havia extraviat. Les obres han estat retornades gràcies a la col·laboració altruista d’un col·leccionista anònim.

Es tracta de 18 publicacions de gran valor històric i documental, algunes de les quals tenen el segell de l’IEI i que van ser de les primeres que van entrar al registre de la biblioteca, datades majoritàriament als segles XVIII i XIX. Tenen, a més, el valor d’haver estat publicades per impressors força reconeguts de l’època.

La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, ha agraït la donació i ha posat de relleu la importància de la consciència de persones que creuen que el patrimoni ha d’estar a les institucions. Aquests exemplars rebran ara un breu tractament de desinfecció per poder ser retornats a la biblioteca i ser consultats per la ciutadania interessada.

Cal recordar que el mes de juny de 2020 ja es recuperar un exemplar que forma part de la publicació d’Antonio Ponz Viage de España, en que se da noticia de las cosas más apreciables, y dignas de saberse, que hay en ella, imprès l’any 1788 a Madrid per la impremta de la vídua i els hereus de Joaquin Ibarra.

D’altra banda, l’IEI ha rebut d’Eugeni Casanova i Solanes dos volums que contenen la totalitat de números del suplement ‘Terra Ferma’ que es van editar durant els anys 1984 i 1985 al ‘Periódico de Catalunya’, corresponents a les comarques del Segrià, Garrigues, Urgell, Noguera, Segarra, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Vall d’Aran, Solsonès, Baix Cinca, Llitera, Ribagorça, Andorra.

Es tracta d’un fons que enriqueix i complementa la documentació de què disposa l’hemeroteca de l’IEI.

Comparteix

També t'interessarà