Uns 805 infants comencen el curs a les escoles bressol municipals
Un total de 805 infants de les escoles bressol municipals (EBM) i 13.335 nens i nenes des de P3 a 6è de primària (3.905 d’Infantil i 9.430 de Primària) han iniciat dilluns el curs escolar a la ciutat de Lleida. El paer en cap, Miquel Pueyo, i la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, han visitat aquest dilluns diverses escoles, per a interessar-se com ha estat la ‘tornada al col·le’ i conèixer algunes de les novetats que presenta aquest curs. A les visites, els ha acompanyat Claudi Vidal, director dels Serveis Territorials d'Educació, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, a l'Escola Sant Jordi.
L’alcalde, que ha assenyalat que aques dilluns és un dia d’il·lusió per a la comunitat educativa i d’il·lusió i inquietud per a les famílies i els infants, ha manifestat que el curs havia arrencat bé i en condicions, després de conèixer que no hi havia hagut cap novetat en l’obertura dels centres escolars.
En primer lloc, el paer en cap ha visitat l’Escola Sant Jordi, per a conèixer les mesures de mobilitat perquè els alumnes utilitzin el mateix circuit que fa el bus urbà, amb el suport de monitors/es d’acompanyament. Miquel Pueyo, que ha fet el mateix recorregut que els escolars, ha destacat també com a novetats del curs: la implantació de les mesures integrades en el pla de lluita contra la segregació escolar i el primer any de gratuïtat de l’educació infantil I2.
La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, que també ha acompanyat el paer en cap en les visites a l’Escola Bressol del Rellotge i a l’Escola Sant Jaume, ha afirmat que aquest serà el primer curs en què comencin a implantar-se les mesures del Pacte Local contra la Segregació Escolar. La Paeria i el Departament d'Educació han assumit el compromís de fer accessibles les escoles transportades: la Paeria, en col·laboració amb l'Escola Sant Jordi i la seva AFA, ha facilitat el transport de l'alumnat amb l'autobús urbà, cosa que permet fomentar la seva autonomia i reduir desplaçaments en cotxe; mentre que els Serveis Territorials d’Educació es fan càrrec dels desplaçaments dels infants amb necessitats educatives en els altres cinc centres transportats.
Per a Sandra Castro, aquest és un pas important, ja que “es fa accessible a les escoles a tots els infants de la ciutat, independentment de la seva situació socioeconòmica. Un compromís institucional que garanteix l’equitat educativa i ofereix la igualtat d’oportunitats a tots els nens i nenes”.
La regidora d’Educació ha concretat la distribució dels 805 infants matriculats aquest curs en les escoles bressols municipals: 47 han nascut el 2022, 297 ho van fer el 2021 i 461 són del 2020. Sandra Castro, que també ha informat que enguany és el primer curs de gratuïtat de l’I2 a les EBM i subvencionat a les llars d'infants privades, ha explicat que encara hi ha vacants en aquest curs a les EBM.
Una altra de les novetats que presenta el curs a les EBM és la millora en el servei de menjador en quatre centres (Parc de Gardeny, Rellotge, Ronda la Mercè i Gargot), que passen a tenir càtering de línia calenta (el dinar és cuinat i servit diàriament). Les escoles bressol de Balàfia, la Mitjana i Albarès ja tenen cuina pròpia amb cuinera. Sandra Castro ha clos la seva intervenció remarcant el desplegament del decret sobre l’oferta educativa i procés d’admissions.