La collita de poma cau un 16% i la de pera, un 7%

REDACCIÓ
Publicat: 
25-07-2020
Actualitzat: 25-07-2020 12:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Temporer - Fruita - mascareta. Arxiu
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Lleida produirà aquest any 189.360 tones de poma i 126.630 de pera, xifres que representen descensos respecte a la campanya passada del 16% i del 7%, respectivament, per efecte de les gelades i les pluges primaverals que van afectar el quallat i la floració, a part de la pedra. Són les previsions oficials de la conselleria d’Agricultura i Afrucat fetes públiques ahir.

En poma, la superfície productiva ha disminuït un 2,2% a Lleida. Amb tot, l’any passat es van plantar a la província 216 hectàrees per renovació varietal. El 34 per cent d’aquestes noves plantacions són de golden, el 25% de gala, el 18% de varietats roges, el 12% de fuji i el 5% de granny smith. Es preveu un avenç de la collita de 5 a 10 dies a respecte a la de la campanya 2019.

Afrucat atribueix els casos de Covid-19 a contagis del personal fora de l’horari laboral

En pera, la superfície plantada baixa un 3%, malgrat que l’any passat es van renovar a la província 220 hectàrees, de les quals el 38% van ser de la varietat conference, el 16% de llimonera, l’11% d’ercolini i el 16% d’altres varietats.

El president del comitè de poma i pera d’Afrucat, Joan Serentill, confia que els preus aquest any siguin bons perquè les cambres no tenen existències de pera i poma. Encara que durant la pandèmia no s’ha venut més fruita, sí que s’ha comercialitzat més ràpid. El director d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries conselleria d’Agricultura, Carmel Mòdol, va destacar que el consumidor ha apreciat la producció de proximitat i preveu una campanya oficial de la promoció del consum.

Afrucat va tornar a insistir ahir en els controls que es porten a terme amb les mútues i la Generalitat contra el coronavirus al camp i a les centrals, que arriba a qualificar de “búnquer”. En aquesta línia, atribueix els casos que s’han detectat en les empreses a contagis fora de l’horari laboral.

La campanya de préssec i nectarina, curta i a millor preu

La campanya de fruita de pinyol és curta tant en volum de producció com en dates i, de fet, Afrucat espera que al setembre l’oferta sigui mínima.

Comparteix

També t'interessarà