La Paeria fa un balanç positiu dels campionats esportius celebrats a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
02-08-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria fa un balanç positiu dels campionats esportius celebrats a Lleida
  • La Paeria fa un balanç positiu dels campionats esportius celebrats a Lleida

El regidor d’Esports, Ignasi Amor, ha manifestat la voluntat de l’equip de Govern municipal a fer una aposta clara i decidida perquè Lleida sigui una ciutat de referència en l’organització d’esdeveniments esportius arreu del país.

Amor ha anunciat aquesta determinació en fer balanç de la reversió que ha tingut per a la ciutat haver estat seu de set competicions de caràcter nacional i internacional en els darrers tres mesos: L’Europeu i l’Estatal de Patinatge Artístic, el Campionat d’Espanya d’Atletisme sub-16 i el de Catalunya Universitari del mateix esport, el Campionat d’Espanya de Bàsquet Cadet, el Gran Premi d’Espanya de Tir amb Arc i el Campionat de Catalunya de Natació Artística.

Aquests 7 campionats, que han dut fins a Lleida més de 4.000 esportistes, també ha arrossegat una xifra significativa de tècnics, directius i familiars dels atletes. Una visita que ha tingut un impacte econòmic i social molt important per a sectors com el de l’hostaleria, restauració, transport i serveis, que reverteixen en el conjunt de la ciutadania. “Aquest impacte es pot quantificar en centenars de milers d’euros, que es queden a la ciutat”, ha puntualitzat el regidor.

Ignasi Amor ha assenyalat que amb aquests esdeveniments s’ha demostrat que Lleida té capacitat organitzativa de qualitat per aquest tipus d’esdeveniment, que dinamitzen la ciutat i són la millor promoció externa, en rebre atletes i acompanyants un altaveu publicitari. “Un exemple el tenim amb les xifres de Turisme de Lleida, que aquest juliol ha enregistrat el millor balanç de visites a alguns dels equipaments patrimonials, com el Castell templer de Gardeny”, ha afegit,

El regidor ha anunciat la intenció de reunir-se amb les federacions esportives i els clubs de la ciutat a partir de setembre per a trobar nous punts d’acord en l’organització de futurs esdeveniments esportius. “Tenim els equipaments adients i de qualitat per acollir els campionats”, ha dit Amor, què ha assenyalat l’oportunitat d’aprofitar la franja de tres mesos (de maig al juliol), en què les instal·lacions esportives queden alliberades de les competicions regulars, com una oportunitat immillorable.

El regidor d’Esports ha puntualitzat que aquesta aposta organitzativa tindrà com a preferent l’esport femení i de base, ja que la seva promoció forma part dels objectius del Govern municipal. 

Comparteix

També t'interessarà