El dron més gran d'ús agrícola volarà a la Fira Sant Miquel

REDACCIÓ
Publicat: 
28-09-2021
Actualitzat: 28-09-2021 9:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El dron més gran d'ús agrícola volarà a la Fira Sant Miquel
  • El dron més gran d'ús agrícola volarà a la Fira Sant Miquel
  • El dron més gran d'ús agrícola volarà a la Fira Sant Miquel
  • El dron més gran d'ús agrícola volarà a la Fira Sant Miquel

El drone més gran d’ús agrícola, el DJI T6 Agras, serà una de les atraccions de la propera edició de Sant Miquel i Eurofruit, la primera gran fira presencial a Catalunya des de la pandèmia. Entre les diverses activitats que oferirà el saló en l’àmbit dels drones, destaquen les exhibicions de vol d’una cinquantena d’aparells, entre els quals el DJI T6 Agras, un giny de 252 × 221,2 × 72 cm (amb els braços i les hèlixs desplegades) pensat per a treballar de forma eficient en qualsevol condició i terreny. Aquest drone vindrà de la mà de LleidaDrone i de l’empresa lleidatana especialista en aquestes màquines Aerofor. Una altra de les novetats que presentarà LleidaDrone és el projecte Crop Doc Terminal, una avançada aplicació d'Intel·ligència Artificial pensada per a l’Smart Agro.

El DJI T6 Agras és un drone estanc a la pols i a l'aigua i amb un sistema de detecció capaç d'esquivar obstacles que li permet polvoritzar fins i tot sobre arbres plantats en vessants inclinats. Té una gran capacitat de càrrega (incorpora un dipòsit amb 16 litres que polvoritza fins a 6,5 ​​metres d'ample). És capaç de fumigar 10 hectàrees en una hora, un 67% més que el model anterior. Malgrat les grans dimensions, el seu nou disseny modular permet reduir fins a un 75% el seu volum per facilitar el transport. El cos de l'aeronau està fabricat en fibra de carboni, que aporta més lleugeresa i resistència. El control a distància abasta fins als 3 km.  

LleidaDrone serà present també a l’Àrea 5G de Ponent amb la presentació, el dissabte a les 11.15 h, del projecte Crop Doc Terminal, una aplicació d'Intel·ligència Artificial pensada per a l’Smart Agro, devenvolupada als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida amb col·laboració de LleidaDrone. Es tracta d’un sistema per detectar foc bacterià en pomera (en el futur el sistema es desenvoluparà per reconèixer altres plagues vegetals en diferents tipus de fruiters). L’aplicació implementa dos sistemes hardware, un TPU Coral de Google i una Jet Sonamu Nvidia, que permeten identificar la malaltia fent una fotografia de l’arbre afectat i comparant-la amb més de 25.000 imatges de la planta en diferents estats (malalta o no), que l’aparell té en memòria.

El dispositiu accelera 100 vegades velocitat de processament respecte a un mòbil i també té comunicacions 5G per poder transmetre a altíssima velocitat cents de fotografies baixades del núvol, encara que també pot funcionar en mode sense connexió, per poder treballar en zones amb nul·la connectivitat. En el futur es preveu que funcioni un model “federat”, en el qual diferents agricultors que utilitzin el dispositiu puguin compartir automàticament el seu model al núvol, de manera que tots puguin aprofitar l’experiència de la resta. Cal dir que si un agricultor descobreix un error en la detecció de la malaltia per part del dispositiu, ell mateix ho pot corregir i d’aquesta manera l’experiència d’aquest usuari servirà per als altres pagesos. Aquest projecte ha estat finalista al Challenge 5G de l'operadora nacional Orange.

A més del vol del DJI T6 Agras, LleidaDrone Arena, la xarxa indoor de vols de LleidaDrone, que estarà situada al Pavelló 4, acollirà les proves i exhibicions d’una cinquantena de drones controlats per diferents pilots i col·laboradors de l’entitat.

El dissabte a partir de les 12.00 h LleidaDrone participarà també en la jornada de l'Horta de Lleida a l'estand de la Paeria, en aquest cas amb la presentació del projecte Simulador de Pagès. D’altra banda, l’entitat exposarà vídeos amb els últims avenços relatius al projecte Dronecoria i posarà a disposició del públic 4 ordinadors per tal que joves i infants juguin al projecte de creació de continguts i difusió de l'Horta de Lleida “Simulador de Pagès”. 

A l’espai Corner de Ponent Aerospace, finalment, l'spinoff de LleidaDrone, P.E.R.A. estarà present amb diferents continguts i projectes, com els relatius als estudiants becats per Google que aquest estiu han fet visualitzacions espacials a la plataforma Liquid Galaxy.

L’Associació LleidaDrone va ser fundada l’any 2011 al Parc Científic i Tecnològic de Lleida i ha desenvolupat més de 70 esdeveniments a Lleida, a Catalunya, a la resta de l’Estat i a diversos països europeus, sempre amb la filosofia d’oferir activitats de difusió de projectes i tecnologia drone sense ànim de lucre.

Comparteix

També t'interessarà