La nova variant de la Granja d'Escarp inclourà una via per a ciclistes i vianants

REDACCIÓ
Publicat: 
05-01-2022
Actualitzat: 05-01-2022 14:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La nova variant de la Granja d'Escarp inclourà una via per a ciclistes i vianants
    Peu de foto: 
    Imatge Google Maps
  • La nova variant de la Granja d'Escarp inclourà una via per a ciclistes i vianants

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té en licitació les obres de construcció d’un nou vial entre l’LP-7041 i l’avinguda del Segre que permetrà evitar els pas de vehicles per l’interior del nucli urbà de la Granja d’Escarp (Segrià). Aquesta actuació permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn i alleugerir de trànsit el nucli. Així mateix, aquesta variant inclourà una via per a ciclistes i vianants per a fomentar la mobilitat activa i descarbonitzada. Les obres es liciten per un valor d’1,3 MEUR i un termini d’execució de cinc mesos.

Aquest vial amb funcions de variant tindrà una longitud de 550 metres, des de l’avinguda del Segre i una rotonda existent a l’LP-7041 situada al quilòmetre 19,7. Aquesta actuació servirà per a canalitzar, sense passar per l’interior del nucli de la Granja d’Escarp, d’una banda, el trànsit provinent tant de l’LP-7041 com del camí de Mequinensa, que vol accedir al nucli urbà de la Granja d’Escarp o dirigir-se cap a la C-45, a l’altura de Maials; i, d’altra banda, el trànsit provinent de la  C-45, des de Maials, que vol accedir al nucli urbà de la Granja d’Escarp o dirigir-se cap a l’LP-7041. Es preveu que les obres comencin abans de l’estiu que ve.

El nou vial s’inicia amb una intersecció simple en forma de T amb l’avinguda del Segre i finalitza a una rotonda existent a l’LP-7401, que garanteix les connexions amb aquesta carretera, amb el nucli urbà i amb el camí de Mequinensa. Tindrà una amplada de 9 metres, formada per dos carrils per a la circulació de 3,5 metres i vorals d’1 metre a cada costat.

D’altra banda, en paral·lel, es construirà una via per a vianants i ciclistes, bidireccional, de 3 metres d’amplada. Estarà separada de la carretera per 1 metre, atès que s’implantarà una barrera metàl·lica de seguretat i una tanca de fusta.

A més de la formació de la variant i la via ciclista, els treballs inclouran les tasques de reposició de camins, drenatge, senyalització, elements de seguretat viària i mesures d’integració en l’entorn. Finalment, l’obra es complementarà amb la millora del ferm del tram urbà de la carretera LP-7041 –avinguda de Lleida--, en una longitud de 370 metres.

Millora de la vialitat

Aquesta actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre el Departament i l’Ajuntament de la Granja d’Escarp per a la millora de la vialitat en aquest municipi. Aquest acord inclou la construcció de la variant, el traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament del tram urbà de l’LP-7041, i l’eixamplament del camí de Mequinensa --que connecta la carretera LP-7041 amb l’A-2414, al límit amb l’Aragó. La Generalitat té en fase avançada de redacció el projecte constructiu d’aquesta actuació, valorada en 2 MEUR.

Comparteix

També t'interessarà