La Diputació demana a Foment que atengui les al·legacions per l’N-230

E. FARNELL
Publicat: 
22-03-2018
Actualitzat: 22-03-2018 10:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació demana a Foment que atengui les al·legacions per l’N-230

La Diputació va instar ahir el ministeri de Foment a acceptar les al·legacions presentades per l’ens provincial per millorar la viabilitat i seguretat del tram de l’N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha. La corporació proposa una nova variant a Vilaller, una altra a Bono, àrees d’estacionament d’emergència per a camions, millorar els accessos al Pont i prioritzar l’execució de l’obra del tram de Sopeira fins al Pont de Suert. El ple va aprovar la moció consensuada pels grups del PDeCAT, Unitat d’Aran (UA) i el PSC, i el suport de Ciutadans, per demanar a Foment que es portin a terme de forma urgent accions de manteniment i adequació per garantir la seguretat general a la carretera. A més, que el ministeri valori les al·legacions dels ajuntaments, el consell de l’Alta Ribagorça i el Conselh Generau d’Aran en relació amb l’estudi informatiu per refer l’N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha amb túnels i viaductes.

El debat de la moció va derivar en una càrrega contra la portaveu del Partit Popular, Dolors López, per la política del seu partit a l’hora de desenvolupar la connexió de Lleida amb Aran a través de l’autovia A- 14. El president, Joan Reñé, va recalcar que l’únic responsable que en 8 anys només s’hagin fet 16 quilòmetres d’aquesta via és el ministeri, i va augurar que si el ritme de les obres segueix així això “serà la cançó de l’enfadós”. Els diferents grups van recordar a López que precisament és Foment el que no atén les peticions del territori, la falta de diàleg és constant i l’únic responsable per desencallar aquesta via i l’N-240 és el ministeri de Foment i els seus responsables, van dir.

D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP on es va demanar l’ús de l’aranès a les publicacions de la Diputació, i una altra del Partit Popular per promoure la pràctica de l’esquí entre els escolars de tot Catalunya i no només els de les comarques del Pirineu, a la qual Ciutadans es va abstenir.

Moció d’ERC per demanar l’acostament dels “presos polítics”

El ple va aprovar també una moció d’ERC on se sol·licita l’acostament dels “presos polítics” d’acord amb el dret internacional que considera que l’allunyament penitenciari és un “càstig social que atempta contra els drets humans”. El text va comptar amb el suport del PDeCAT (el diputat de la CUP no va poder assistir a la sessió), l’abstenció del PSC i UA, i els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans, que van lamentar les referències als presos d’ETA que figuraven en el text de la moció.

El debat de la moció va provocar tensions entre els independentistes i els portaveus del PSC, Cs i PP. Així mateix, el portaveu del PSC, Enric Colom, va defensar que són “polítics presos” i va dir que si es deixa de tenir respecte a les decisions dels jutges “deixaríem de ser demòcrates”.

Comparteix

També t'interessarà