La Fira de Sant Miquel convoca el Premi a la Innovació Tecnològica

REDACCIÓ
Publicat: 
09-08-2019
Actualitzat: 09-08-2019 8:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Sant Miquel convoca el Premi a la Innovació Tecnològica

Promoure la presència de màquines i equips innovadors a l'àrea d'exposició i aportar un al·licient extra a les empreses expositores és el principal objectiu del Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, guardó convocat per Fira de Lleida en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit i que enguany arriba a la 23a edició.

Les empreses expositores poden presentar les seves innovacions abans del 13 de setembre, mentre que el veredicte de jurat es farà públic durant la celebració dels dos salons, els quals tindran lloc del 26 al 29 de setembre. El premi es lliurarà en el decurs de la cerimònia de cloenda de la manifestació firal. El primer premi rebrà 1.000 euros i diploma, mentre que el segon i tercer premis obtindran un reconeixement amb sengles diplomes.

L'objectiu del guardó és premiar les innovacions tecnològiques de la maquinària agrícola i de la indústria agroalimentària i la seguretat per als usuaris d'aquestes màquines i equips. Així, en la valoració dels equips presentats es consideraran aspectes com els avenços en el disseny i la concepció de la màquina i de l'equip, l'ús de nous materials, les aplicacions innovadores d'automatismes, les tècniques de visió artificial, la robòtica i l'adopció de criteris d'enginyeria concurrent i els avenços en solucions innovadores destinades a aplicar la reglamentació vigent sobre mesures de seguretat de les màquines.

El Jurat valorarà també els materials, les tècniques i els equips destinats a la producció agrícola o la transformació industrial que representin un avenç notable respecte a la tecnologia actualment disponible, especialment pel que fa a la millora de la qualitat dels productes agrícoles o agroalimentaris.

Els expositors hauran d'exposar les màquines i els equips que hagin optat als guardons en els seus respectius estands. De la seva banda, Fira de Lleida senyalitzarà aquestes màquines i els equips amb indicadors i editarà un dossier de novetats en què es detallaran les seves característiques tècniques.

Comparteix

També t'interessarà