Adjudicades per un milió i mig 40.000 tones de fusta de boscos públics a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
28-07-2018
Actualitzat: 28-07-2018 13:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Adjudicades per un milió i mig 40.000 tones de fusta de boscos públics a Lleida

La conselleria d’Agricultura va adjudicar ahir la gestió forestal de 40.000 tones de fusta de boscos públics de sis comarques de Lleida (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Jussà, Sobirà, Segrià i Solsonès) per 1,5 milions d’euros, aproximadament. En aquesta última comarca no es van adjudicar tots els lots disponibles, segons fonts de la conselleria. En aquest sentit, l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà són dos de les comarques amb més volum de fusta licitada, amb 12.900 tones i 12.800, respectivament.

En el conjunt de Catalunya es van adjudicar 73.138 tones de fusta de 14 comarques i 73 municipis o entitats locals catalanes (el 96,4% del total que es va treure a concurs públic), per un valor de 2.924.723 euros, que impliquen la gestió d’unes 3.500 hectàrees forestals. Així mateix, repercutirà en la creació de 976 llocs de treball, segons els càlculs de la conselleria. Del total, 227 persones treballaran directament als boscos, i 749 se’n beneficiaran de manera indirecta. Els treballs que es portaran a terme són en gran part de millora, sobretot de neteja de boscos per millorar-ne la vitalitat, reduir el risc d’incendi i fer que siguin més resistents davant de la sequera o les plagues forestals.

En aquest sentit, la subhasta, que es va dur a terme a Bagà (Berguedà) és una de les principals mesures de la conselleria per dinamitzar la gestió forestal, especialment als boscos de titularitat pública, ja siguin propietat d’entitats locals o de la Generalitat.

Per la seua part, el president de l’Associació de Rematants i Serradors de Catalunya, Jordi Jané, va reclamar que la Generalitat posi a la venda més fusta, perquè actualment només surt a subhasta el 10% de la que creix als boscos públics.

Jané va assegurar que “la xifra que es posa a la venda és inferior a la demanda que té el sector” i va assenyalar que això provoca “que alguns lots s’adjudiquin a un preu molt elevat”. Segons Jané, en altres països europeus se n’extreu al voltant d’un 50 per cent, encara que va apuntar que “a Catalunya no es podria fer de forma immediata perquè per passar del 10 al 50 per cent caldria molta planificació”.

 

Comparteix

També t'interessarà