Alemany presenta nova gamma de vinagretes fetes de l'OliMel en la 'Fira Q' de Balaguer

REDACCIÓ
Publicat: 
01-05-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alemany presenta nova gamma de vinagretes fetes de l'OliMel en la 'Fira Q' de Balaguer
    Peu de foto: 
    Ferran Alemany d'Alemany i Gabriel Alsina d'OliCastelló a la Fira Q de Balaguer. FOTO: Alemany.

L’empresa familiar d’Os de Balaguer, Torrons i Mel Alemany, ha presentat la seva nova gamma de vinagretes en el marc de la Fira Q de Balaguer, un certamen que aplega, entre altres, productors de proximitat d’arreu de la demarcació de Lleida. Les vinagretes elaborades a partir de l’OliMel, són fruit de la col·laboració amb Badia Vinagres de Mollerusa (Pla d’Urgell) i OliCastelló de Castelló de Farfanya (Noguera), firmes amb les que Alemany ja ha col·laborat anteriorment.

Les vinagretes es comercialitzaran en ampolles de 250 mil·límetres, similars a les del vinagre tradicional, amb varietats com la mostassa, l’orenga, el curri i el pebre vermell.

Ara fa quatre anys, Alemany i OliCastelló van presentar l’OliMel, un nou producte que recuperava un berenar tradicional: el pa amb mantega i sucre. A l’OliMel es va substituir la mantega per l’oli verge extra i el sucre per la mel, el dolç natural. Ara l’OliMel és la base de la nova gamma de vinagretes de la firma Alemany.

Així mateix, fa tres anys, Alemany, l’empresa familiar centenària Badia Vinagres i la firma familiar pionera en alimentació ecològica Cal Valls de Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell) van unir esforços per crear un vinagre de producció ecològica i amb ADN 100% lleidatà.

La col·laboració amb altres empreses del territori forma part de la filosofia d’Alemany de fomentar el consum i la difusió dels aliments de proximitat a través de la cooperació entre els productors del territori i les administracions.

L'empresa Torrons i Mel Alemany, premiada amb un "Oscar"
Peu de foto: 
Torrons i Mel Alemany

Sobre Torrons i Mel Alemany

La història d’Alemany es remunta a finals del segle XIX, quan la Sra.Mundeta feia caramel amb la mel i la fruita seca de la zona. Continuar al poble dels seus orígens manté l’empresa de peus a terra, apreciant el territori, mantenint l'essència del negoci familiar i apostant per l'elaboració artesana. Alemany treballa amb els millors apicultors de la zona i d'arreu de la Península Ibèrica. Un apicultor de proximitat és sinònim de mel de qualitat i de producte de confiança.

El tret diferencial del Torró Alemany prové d'una recepta del segle XIX, que dona a la pasta un blanc molt característic i podem dir que únic. Una cocció lenta, fruita seca de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada són part del secret que dona un gust molt particular al seu torró.

Alemany selecciona les millors mels per conquerir els paladars més exquisits del món, tal com prova el fet que els seus torrons i mels hagin estat reconeguts als Great Taste Awards, uns guardons que són considerats els Oscars de l'alimentació gurmet.

Tres beneficis en una cullerada de mel

Una única cullerada de mel d’apicultura de proximitat aporta tres beneficis: bona nutrició (energia i micronutrients), protecció (virus i bacteris) i genera biodiversitat.

Humanització davant la robotització 

A les instal·lacions de Torrons i Mel Alemany a Os de Balaguer, hi treballa un equip de 25 persones que elaboren cada producte que surt al mercat amb les seves pròpies mans. Cap producte és exactament igual que l'anterior, tampoc el seu etiquetatge. Fruit d'aquesta aposta per la humanització, Alemany compta amb la col·laboració de més de 60 persones de quatre Centres Especials de Treball (CET) de les Terres de Lleida: la Fundació Privada llersis, la Fundació Aspros, L'Estel i La Torxa, que posen manualment les etiquetes dels seus productes, els empaqueten i fabriquen les caixes de fusta dels seus lots.

Recentment, la Generalitat de Catalunya ha reconegut el seu compromís amb la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) amb la Placa al treball President Macià. Aquest guardó posa en relleu la seva voluntat d'humanitzar els processos de producció davant la robotització i l'automatització.

Comparteix

També t'interessarà