Animac presenta la 28a edició a Barcelona amb l'animador suís Georges Schwizgebel

REDACCIÓ
Publicat: 
01-02-2024
Actualitzat: 01-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Animac presenta la 28a edició a Barcelona amb l'animador suís Georges Schwizgebel
    Peu de foto: 
    Animac

El 6 de febrer, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, presentarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) les novetats i els continguts d’aquesta 28a edició, que se celebrarà a Lleida del 15 al 18 de febrer i del 22 de febrer al 3 de març en format online. Enguany, sota el lema "Diversity", se centra en la diversitat en el cinema animat.

L’acte comptarà amb la participació de la directora d'Animac, Carolina López, i l'animador suís Georges Schwizgebel, premi honorífic d’Animac 2022 i un dels referents dins de l'animació internacional. El seu estil original i virtuós de narrar i animar, amb jocs visuals i transicions entre escenes utilitzant moviments de càmera físicament impossibles si no fos per l’art de l’animació, l'han convertit en un dels grans mestres. Schwizgebel compartirà amb el públic la seva trajectòria de més de 50 anys com a director i animador i també el seu procés creatiu amb materials de les seves obres, entre elles la més recent, D’une peinture… à l’autre.

PROGRAMA:

  • 19.00 h | Presentació d’Animac 2024

La directora del festival, Carolina López, presenta els continguts de la 28a edició d’Animac.

  • 19.30 h | Masterclass amb Georges Schwizgebel

El creador parlarà del seu procés creatiu i projectarà els curts ZigZag, Jeu i la seva última obra D’une peinture… à l’autre, una immersió en l’art a través de dues pintures sobre el mateix tema creades amb mig segle de diferència.

ANIMAC 2024 "DIVERSITY"

Animac presenta com a temàtica la diversitat al cinema animat sota el lema “Diversity”. En els darrers anys la indústria del cinema d’animació està fent passos cap a una major diversitat en termes de veus, històries i personatges. Els estudis han reconegut la importància de reflectir la riquesa d'experiències humanes, representant no només diverses cultures, sinó també una varietat d'identitats de gènere, orientacions sexuals i habilitats físiques i cognitives.

La diversitat serà el leitmotiv d’una programació que rebrà a Lleida el millor del cinema d’animació amb sessions monogràfiques i retrospectives, a més d’una acurada selecció de curtmetratges i llargmetratges de recent creació d’arreu del món, conferències i masterclasses per a tot tipus de públic.

A més d’estar present la temàtica de la diversitat en els films, la pròxima edició d’Animac s’obre a integrar col·lectius que fa anys que treballen i reivindiquen la inclusió des de diferents vessants. Els espais estaran adaptats, hi haurà un Punt Lila, i hi ha programades sessions relaxades pensades per a persones amb necessitats especials, entre altres novetats.

Comparteix

També t'interessarà