⏯️ Balaguer viu una Transsegre atípica sense la tradicional baixada de barques

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
09-07-2023
Actualitzat: 09-07-2023 20:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Balaguer viu una Transsegre atípica sense la tradicional baixada de barques
    Peu de foto: 
    Alba Mor (ACN)
  • ⏯️ Balaguer viu una Transsegre atípica sense la tradicional baixada de barques
    Peu de foto: 
    Alba Mor (ACN)
  • ⏯️ Balaguer viu una Transsegre atípica sense la tradicional baixada de barques
    Peu de foto: 
    Alba Mor (ACN)

Balaguer ha celebrat aquest cap de setmana la 38a edició de la Transsegre sense l’activitat per excel·lència de la festa: la gran baixada de barques pel riu Segre. L'organització i la Paeria de Balaguer van decidir suspendre l'activitat a principis del mes de juny per "responsabilitat" a causa del context de sequera actual, tot i que la programació sí que ha conservat la Petita Transsegre, la baixada de barques infantil amb un recorregut de 400 metres per tram urbà. Hi ha participat una quinzena de joves repartits en dues barques. En tot cas, des de l'organització asseguren estar "sorpresos" per l'alta participació de la ciutadania en els diferents actes programats com ara la nit de concerts, el vermut musical i el correbars, entre altres.

Un dels membres de l'organització, Joan Farré, ha reconegut que esperaven una Transsegre a mig gas per la cancel·lació de la baixada de barques tradicional. Tot i això, apunta que la ciutadania de Balaguer "ha respost" a la crida a la participació. "No hem fet la Transsegre, però ho hem compensat amb altres activitats i ha estat gratificant per nosaltres i per la gent de Balaguer", ha conclòs.

Tot i que l'edició d'enguany s'ha viscut sense el seu plat fort, Balaguer ha volgut mantenir l'essència de la festa amb la Petita Transsegre, la versió infantil de la tradicional baixada d'embarcacions casolanes. Hi ha participat una quinzena d'infants i joves d'entre 8 i 17 anys.

L'objectiu de la versió infantil de la baixada és assegurar el relleu de la festa. "No volem perdre el que hem fet durant 38 anys", ha explicat Farré, que ha afegit que la baixada permet que "els més petits visquin en primera persona com és baixar pel riu Segre amb una barca feta a mà".

Repartits en dues embarcacions cedides per l'organització i acompanyats d'adults, els participants han fet dues vegades el recorregut, d'uns 400 metres, pel tram urbà que va des del pont de Sant Miquel fins al pont Nou. Al parc de la Transsegre el públic infantil també ha pogut gaudir d'altres activitats com inflables.

Una de les joves participants ha estat la Paula, que ha dit que li ha fet "molta il·lusió" fer la baixada ja que és una tradició que ha vist des de petita. En canvi, dues de les seves companyes d'embarcació, l'Abril i la Mariona, consideren que l'activitat ha estat "una mica avorrida" perquè han trobat a faltar més barques.

Pel que fa a properes edicions, l'organització de la Transsegre preveu recuperar el format habitual de la festa. "Si les condicions ho permeten, de cara l'any que ve volem tornar a ser el que érem abans, una Transsegre plena d'aigua i festa", ha assegurat Farré.

Comparteix

També t'interessarà