CCOO i UGT denuncien retallades al servei de Correus que "deixarà" descoberts municipis rurals

ACN
04-08-2020
  • Façana edifici Correos. Arxiu

Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) denuncien una retallada del servei públic de Correus que "deixarà descoberta Catalunya", especialment els municipis de l'àmbit rural, durant l'estiu. Segons han explicat els sindicats aquest dimarts en un comunicat, l'empresa de missatgeria va comunicar que no faria contractacions per cobrir les vacances dels treballadors dels serveis rurals. En aquest sentit, apunten que els ciutadans que resideixen en petits municipis rebran el correu "només algun dia de la setmana" i no de dilluns a divendres. Tal com assenyalen CCOO i la UGT, la retallada en la contractació és "gairebé absoluta" en tots els centres, un fet que fa "impossible" assumir tota la càrrega de treball.
De fet, els sindicats també denuncien que el personal de les oficines patirà "una sobrecàrrega de feina" arran d'aquesta mesura. A més, lamenten que l'empresa no hagi accedit a negociar amb els treballadors i qualifiquen la mesura d'"il·legal".

En el mateix escrit, tant CCOO com la UGT assenyalen directament al president de Correus, Juan Manuel Serrano, a qui acusen de "gastar molts diners en campanyes publicitàries per vendre la seva preocupació al món rural i l'Espanya buidada". "La realitat evidencia que el servei públic postal en aquest àmbit sembla no encaixar en el projecte de futur que s'està aplicant", sentencien.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?