Edificis emblemàtics de Lleida es quedaran a les fosques en suport a l'Hora del Planeta

REDACCIÓ
Publicat: 
25-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Edificis emblemàtics de Lleida es quedaran a les fosques en suport a l'Hora del Planeta
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Redacció)

L'Ajuntament de Lleida se suma, un any més, a l’Hora del Planeta, la campanya promoguda per World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial per conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo.

En suport a la iniciativa, la Paeria s'hi adhereix amb l'apagada de llums del Palau de la Paeria  i el Castell de Gardeny. També la Seu Vella apagarà se sumarà a la proposta aquest dissabte, 25 de març, de les 20.30 h a les 21.30 h.

Sota el lema “Apaga la llum. Fes una volta al Planeta”, la celebració de l'Hora del Planeta demana als ajuntaments, la ciutadania, les entitats i les empreses que apaguin les llums per celebrar el seu compromís per la natura i el canvi climàtic.

L'Hora del Planeta va néixer en Sidney el 2007 com un gest simbòlic per a cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar les llums d'edificis i monuments durant una hora.

Un símbol amb el qual es vol recordar que la naturalesa és el sistema de suport vital del planeta, que ens brinda tot el que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la ara per a salvaguardar la salut del nostre planeta i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar.

Des de la seva primera edició en 2007 (2009 a Espanya), la campanya s'ha convertit en un dels moviments ambientals més grans del món, oferint un altaveu a milions de persones i a milers d'empreses i institucions que se sumeixin en més de 200 països.

Emergència climàtica

La campanya de l'Hora del Planeta vol conscienciar que els set anys vinents són crucials per determinar si la situació climàtica es manté dins dels límits planetaris, per sota del llindar climàtic d'1,5 °C, amb més naturalesa, més sana i més robusta, o si passem a un estat de degradació ambiental irreversible. Aquest moviment mundial destaca que "set anys no són res i que 2023 n'és el primer".

Comparteix

També t'interessarà