JARC denuncia que Agricultura només destina 39 milions al suport directe als productors

SEGREcom
Publicat: 
09-02-2015
Actualitzat: 09-02-2015 11:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • JARC denuncia que Agricultura només destina 39 milions al suport directe als productors

El sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha criticat la gestió del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i assegura que el departament no prioritza el sector agrari ni els productors en particular. En aquest sentit, el sindicat denuncia que des del 2012 el pressupost de la conselleria ha caigut un 40% i que per aquest 2015 del global del pressupost de la Generalitat, un 12%, uns 316 milions d'euros, corresponen a Agricultura i Ramaderia, però que només un 1% d'aquesta partida, 39 milions, arriben directament als pagesos, ramaders i productors forestals.

Segons ha explicat aquest divendres en roda de premsa el president de JARC, Francesc Boronat, el sindicat estima que la renda agrària ha caigut un 10% al 2014 respecte l'any anterior, cosa que ha posat en una situació crítica a moltes explotacions. En aquest sentit, reclama mesures urgents i directes que aportin liquiditat als pagesos per poder afrontar l'activitat, com crèdits tous.

El sindicat també alerta que la conselleria d'agricultura preveu reduir substancialment la dotació pressupostària per prevenir i combatre el foc bacterià, un fet que considera que seria molt perjudicial per als fructicultors, que ja estan enfonsats per la crisi de preus i el veto rus. Per això, JARC  fa una crida a la ciutadania a fer patriotisme alimentari i consumir productes de la terra per donar suport a la pagesia catalana. 

Comparteix

També t'interessarà