L'alcalde de Mollerussa lamenta el "rànquing" diari de ciutats amb risc de contagi de covid-19

ACN
25-08-2020
  • Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en roda de premsa i amb mascareta per la covid-19
  • Pla general on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en roda de premsa i amb mascareta per la covid-19

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha lamentat el "rànquing" diari que es dona a conèixer amb les ciutats on creix el risc de rebrot de la covid-19. Ha dit que no "entén" que s'hagi d'intentar "justificar i competir" entre ciutats, i menys de les terres de Lleida, quan al conjunt de país hi ha indicadors de creixement del contagi. Solsona també ha remarcat que "ja n'hi ha prou" de només focalitzar la gestió de la pandèmia a Ponent ja que els indicadors de nous casos són inferiors als de fa un mes però malgrat això, es dona la sensació que "aquí s'acaba el món". Per tot plegat, ha demanat que es deixi "d'assenyalar" a les capitals de la demarcació. 

Solsona assegura que els mesos més forts en quant al creixement de casos de covid-19 a la ciutat han estat el juliol i l'agost però ha remarcat que no hi ha hagut brots a la ciutat. Així mateix, ha remarcat que des del consistori es fa "tot el que s'ha de fer per gestionar la pandèmia", limitant les relacions socials i controlant les mesures de seguretat. Així, ha recordat que han posat més de 160 multes per no portar mascareta, i també que han fet campanyes amb dispensadors de gel hidroalcohòlic a diferents punts del municipi, o amb agents de la Creu Roja per informar de la situació. 

L'alcalde també ha explicat que fa tres setmanes que participen a les reunions del Procicat de la vegueria de Lleida. Ha puntualitzat que no es queixa de la falta d'informació perquè la tenen tota, però si que ha lamentat la "confusió externa" que es genera quan aquesta es fa pública. 

D'altra banda, Solsona ha assenyalat que de moment ningú del Departament de Salut els ha comunicat si es preveu fer cap cribratge massiu a la ciutat o les centrals fructícoles que hi ha la ciutat tot i que ha reconegut que ara potser seria un bon moment per fer-los pel fet que la zona es troba en plena campanya de la fruita. 

En aquest sentit, el consistori va habilitar a finals de juliol un espai als Pavellons Firals per acollir possibles casos positius entre temporers de la campanya de la fruita. Des d'aleshores, aquest equipament només ha acollit un cas. Va ser el cap de setmana passat, quan un treballador va tenir símptomes, se li va fer la prova, i mentre estava a l'espera del resultat se'l va allotjar al pavelló. Una vegada es va conèixer que aquest temporer havia donat positiu, se'l va derivar a la Casa de Colònies de la Manreana, que és un dels dos dispositius que ara mateix acullen temporers que han de fer aïllament a la campanya de la fruita a Lleida. 

Finalment, Solsona ha dit que estan pendents de la publicació de la resolució de la Generalitat pel que fa a l'afectació quinzenal de mesures contra la covid-19. Ha afegit que caldrà veure com s'articula i que aleshores decidiran què fer amb els actes programats abans d'anul·lar res.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?