L'Estat invertirà 66 MEUR al manteniment de l'Alta Velocitat entre Madrid i Lleida

ACN
Publicat: 
05-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Estat invertirà 66 MEUR al manteniment de l'Alta Velocitat entre Madrid i Lleida
    Peu de foto: 
    Foto Mitma

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha autoritzat en la reunió d'aquest dilluns licitar a través d'Adif el contracte per al manteniment de les instal·lacions de control de trànsit i sistemes complementaris entre Madrid i Lleida de la Línia d'Alta Velocitat (LAV) Madrid-França. Amb una inversió de 65,8 milions d'euros i un termini de 48 mesos, es faran actuacions de conservació preventives i correctives per tal de garantir l'operativitat ferroviària així com el bon estat de les instal·lacions i per reduir la probabilitat d'incidències. Els centres de manteniment on es faran aquestes accions són els de Madrid Sur, Brihuega (Guadalajara), Calatayud, Saragossa i Montagut (Lleida).

Aquest manteniment es farà en tot tipus de dispositius i elements clau en la gestió del trànsit ferroviari, com ara els enclavaments electrònics que controlen l'accionament dels elements situats a la via com ara senyals, canvis d'agulla o passos a nivell. També es farà manteniment dels circuits de via i comptadors d'eixos que permeten detectar la presència de trens en un tram de via concret així com el control i supervisió de desviaments que permeten els trens canviar d'una via a una altra.

Les tasques de manteniment inclouen també els sensors de roda, els sistemes d'energia, dels detectors de caiguda d'objectes així com els detectors de vent lateral, cables d'alimentació i senyalització, edificis i sales tècniques.

Aquestes actuacions, asseguren des del govern espanyol, contribueixen a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre els seus objectius el desenvolupament d'infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat.

Comparteix

També t'interessarà