Animac estrena a Espanya el film 'The Concierge' de l'estudi japonès Production I.G

REDACCIÓ
Publicat: 
10-02-2024
Actualitzat: 10-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Animac estrena a Espanya el film 'The Concierge' de l'estudi japonès Production I.G
    Peu de foto: 
    The Concierge - ANIMAC

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida, que se celebrarà a la ciutat del 15 al 18 de febrer, estrenarà a Espanya el film The Concierge (Japó, 2023), dirigit per Yoshimi Itazu i produït pel reconegut estudi d’animació japonès Production I.G, creadors, entre altres èxits internacionals, de la saga Ghost in the Shell, pel·lícula de ciència-ficció de l’any 1995 que va marcar un abans i un després en el gènere, i que ha donat lloc a una saga de manga, films, sèries d’anime, videojocs i novel·les.

El llargmetratge forma part del programa Animac Teen, sessions pensades per al públic jove, d’entre 12 i 18 anys, que podran entrar gratis a aquesta projecció i també a la de l’altre anime japonès d’enguany: Sand Land (Japó, 2023). A més, aquest públic també podrà veure gratuïtament els films Mars Express (França, 2023) i Four Souls of Coyote (Hongria, 2023).

The Concierge es projectarà dissabte, 17 de febrer a les 16 h a la Sala Ricard Viñes de La Llotja, i és l’adaptació cinematogràfica del manga de fantasia The Concierge at Hokkyoku Department Store escrit per Tsuchika Nishimura i guardonat el 2022 amb el Premi a l’Excel·lència al Japan Media Arts Festival. La pel·lícula narra la història de l’Akino, una conserge en pràctiques en uns grans magatzems especials on els animals són els clients. Sota l’atenta mirada del gerent de planta i els conserges sèniors, l’Akino corre per complir els desitjos dels clients amb una infinitat de necessitats i problemes en el seu intent de convertir-se en una conserge de ple dret.

El mateix dissabte, a les 20.30 h, es projectarà a Animac el thriller de ciència-ficció Mars Express (França, 2023) dirigit per Jérémie Périn, amb una marcada influència de l’anime i ambientat a Mart l’any 2200.

Diumenge, 18 de febrer a les 17.30 h es podrà veure Sand Land, l’adaptació del manga d’Akira Toriyama (creador de Bola de Drac i Dr. Slump), dirigit per Toshihisa Yokoshima, una trepidant aventura protagonitzada per humans i dimonis.

I també diumenge, després de la cloenda d’Animac, a les 20.30 h, es projectarà l’aventura èpica Four Souls of Coyote (Hongria, 2023) d’Áron Gauder, on el passat i el present d’una comunitat de nadius americans lluiten per viure en harmonia amb l’entorn.

Comparteix

També t'interessarà