Aprovat el traçat de la variant de la Pobla de Segur, amb una inversió de 53 MEUR

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
04-08-2023
Actualitzat: 04-08-2023 8:54
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aprovat el traçat de la variant de la Pobla de Segur, amb una inversió de 53 MEUR
    Peu de foto: 
    Google Maps

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha aprovat definitivament el projecte de traçat de la variant de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, a l'N-260 tal com ha anunciat el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El pressupost estimat de licitació de l'obra és de 52,7 milions d'euros. El principal objectiu d'aquesta variant és millorar la seguretat viària i alleujar el trànsit a la travessia de la carretera N-260 al nucli urbà de la Pobla de Segur. Aquesta obra millorarà la comoditat, seguretat i velocitat dels usuaris, en travessar el nucli urbà de la localitat, i els veïns de la Pobla de Segur deixaran de patir les molèsties i perills associats al trànsit diari de vehicles.

L’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà reclamen millores a l’N-260
Peu de foto: 
Foto CC Alta Ribagorça

Característiques tècniques

El projecte consisteix en la construcció d'una variant d'uns 1.954 metres de longitud. Comença a la glorieta de l'N-260, abraçant el tram que s'estén des del pont sobre el riu Flamisell fins al barranc de Vallcarga, i culmina en un semienllaç que facilitarà la connexió amb l'actual N-260.

Per assegurar una infraestructura segura i funcional, el traçat inclourà un viaducte de 122 metres sobre el riu Flamisell, un túnel de 915 metres situat al nord de la Pobla (amb una longitud excavada de 805 metres més 110 metres de fals túnel) i un viaducte de 128 metres per superar el barranc de Vallcarga. Així mateix, el túnel comptarà amb una galeria d'evacuació paral·lela d'uns 672 metres de longitud.

La permeabilitat transversal serà garantida mitjançant un pas inferior i un altre de superior; aquest darrer consistirà en una passarel·la de vianants que brindarà accés a l'ermita de Sant Fructuós. A més, es preveu una reordenació dels accessos existents per millorar la mobilitat a la zona.

Comparteix

També t'interessarà