Can Gessé, un oasi natural al Segrià

LLEIDACOM/ Miquel de Santiago
Publicat: 
14-05-2019
Actualitzat: 16-05-2019 16:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Can Gessé, un oasi natural al Segrià

Avui visitem el de Can Gessé, un espai multifuncional, alternatiu i sostenible on podrem gaudir de lo millor de la natura. Situat a Almacelles (Partida de les Covetes, 2100), compta amb una extensió de més de 5.000 metres quadrats, aprofitant les instal·lacions d’una antiga granja porcina, la qual, al seus temps, també esdevenia un parc de olors, però amb uns aromes no tant agradables i exquisits com els que protagonitzen aquest article. Aquest esdevé un espai on tot neix de la creativitat, del disseny i de la natura.

Es tracta d'un projecte engegat per la Raquel Zazurca, una autèntica artista! Temps enrere la donàvem a conèixer amb un Retrat que ens descobria el seu caràcter, personalitat i tot el seu art, si és que aquest hi cap en una única pantalla! És graduada en disseny, va estudiar il·lustració i està especialitzada en disseny d'interiors. Coordina el seu propi estudi de disseny i il·lustració, on hi fa els muntatges d'esdeveniments. A Can Gessé "vull apropar la gent al món de les flors de forma creativa i estètica on puguin gaudir i experimentar amb la natura", ens explica. D'alguna manera, vol fusionar la seva vessant artística i creativa amb l'entorn natural en un espai on porten la creativitat per bandera. 

Tornant el focus al Racó que ens ocupa, Can Gessé compta amb grans i diversos espais multifuncionals que acullen tot tipus d’activitats i tallers que descobrim a continuació.

Foto Marie&Co_

Un espai obert a la natura

Es tracta d’un entorn rural obert, on el fet d’estar en contacte amb un entorn natural ens permet gaudir i experimentar noves sensacions. La Lourdes Sorribas i en Josep Zazurca van engegar aquest projecte farà uns anys per poder compartir amb els seus visitants “l’experiència de recuperar la cultura de les nostres herbes”, tal com ells ho defineixen, “en un oasi al Segrià”. Can Gessé està obert al públic durant tot l’any, per a grups i particulars amb visites concertades prèviament, i acull també activitats i esdeveniments de tot tipus.

Un dels encants de Can Gessé és el jardí aromàtic, el qual podem recòrrer amb les visites guiades que ens ens permetran visitar tota la zona gaudint de la bellesa, visual i olfativa, que ens brinden les diverses plantes aromàtiques, medicinals i condimentàries. En aquest marc, ens expliquen també la història, propietats i moltes altres coses relacionades amb el món de les plantes mentre ens endinsem en un oasi d’aromes i sensacions. Tot el jardí i els elements que el conformen conviuen amb l’hort ecològic.

Disseny floral, tallers, flower parties i molt més

Descobrim l’ampli ventall de possibilitats que ens ofereix Can Gessé. Parlem d’un magnífic indret a visitar amb els més petits de casa o amb l’escola. El turisme escolar és una aspecte destacat del Parc, ja que els i les alumnes, petit i grans, podran visitar-lo i gaudir de la natura alhora que aprenen en relació a la vegetació i l’entorn rural.

Una altra opció força interessant és la dels tallers, per exemple, monogràfics com cursos de sabó, reciclatge i d’elaboració de productes amb plantes (unguents, alcohols, cremes, bàlsams..), o tallers de temporada, depèn de l’època. El reciclatge de materials és la especialitat de Can Gessé. Aquest els permet elaborar de manera artesanal tota mena de sabons i esponges naturals, a partir de les fibres de la carabassera.

En aquest apartat s’inclouen les Flower Parties, pensades per regalar moments inoblidables, amb la millor companyia, en contacte amb la natura i on deixarem anar la teva creativitat.

Cal destacar també el disseny floral i la creació d’ambients, espais i estilismes pensats per a celebracions, cerimònies i festes especials. A Can Gessé són molt bones decorant diferents escenes i espais amb flors i altres elements naturals, sempre de manera especial i personalitzada per què allí hi visquem grans moments.

EMME Fotografia
EMME Fotografia
Mònica Carrera

Inclós a la xarxa de Parcs de les Olors

Can Gessé forma part de la xarxa social de Parcs de les Olors, la qual té la missió d’ajudar a crear, gestionar i dinamitzar aquests indrets. Aquesta estructura entrellaçada i gestionada amb uns serveis centrals permet als diferent Parcs col·laborar entre ells compartint coneixements que els permet innovar, estalviar costos i garantir la comercialització dels productes de les seves agrobotigues. Plantegen un model de desenvolupament rural sostenible, amb inversions assequibles, amb una intervenció mínima i posant en valor els espais rurals en marginals, però d’interès paisatgístic.

D’aquesta col·laboració en deriven acords amb empreses que disposen de programes de Responsabilitat Social i Ambiental. Amb aquests, sorgeixen programes de voluntariat, formació i d’ocupació, així com estimulants contextos professionals i oportunitats vinculades al món rural i a la sostenibilitat, tant per a la població femenina com per a persones amb risc de marginalitat.

EMME Fotografia
EMMA Fotografia
Comparteix

També t'interessarà