L'ocupació turística del Pirineu supera la de la costa en la millor Setmana Santa de la dècada

REDACCIÓ
02-04-2018
  • L'ocupació turística del Pirineu supera la de la costa en la millor Setmana Santa de la dècada
  • L'ocupació turística del Pirineu supera la de la costa en la millor Setmana Santa de la dècada
  • L'ocupació turística del Pirineu supera la de la costa en la millor Setmana Santa de la dècada

Sol i temperatures suaus van ser ahir el colofó per a una Setmana Santa de rècord per al turisme de Lleida, després del temporal de neu i vent de dissabte passat. Les estacions van poder obrir totes les pistes que van tancar el dia anterior per ratxes que van assolir els 98 quilòmetres per hora i van rebre milers d’esquiadors. El bon temps va animar també les sortides d’un sol dia, amb nombrosos visitants al Pirineu que es van sumar als que han omplert aquests dies entre el 95 i el 100% de les places d’hotels, càmpings i cases de turisme rural.

El patronat de Turisme de la Diputació ha qualificat aquesta Setmana Santa com la millor per al sector de l’última dècada, i ha vist confirmades les previsions inicials, que apuntaven a uns 85.000 turistes (5.000 més que l’any passat) i 210.000 pernoctacions. Aquestes xifres superen les de l’ocupació turística a les principals destinacions de la costa. Així, la Costa Daurada va omplir un 85% de les places d’allotjament, mentre que la Costa Brava va arribar al 70%.

Pel que fa a l’impacte econòmic que el turisme per Setmana Santa comportarà per a les comarques lleidatanes, l’ens de promoció turística de la Diputació confia que superi els 34 milions de l’any passat, a l’espera de comptar amb les xifres definitives.

La recta final de la temporada d’esquí (que es prolongarà fins diumenge que ve) ha coincidit amb l’inici de la campanya de ràfting i altres esports d’aventura a les comarques de muntanya. Ni el temporal de dissabte ni les mobilitzacions que han tallat carreteres en festiu no s’han traduït en cancel·lacions de reserves ni tampoc han reduït l’afluència de turistes a les comarques lleidatanes.

Aquesta situació es va fer patent ahir en atractius turístics com les botigues museu de Salàs de Pallars i en esdeveniments com la Fira Pagesa d’Artesa de Segre i les cantades de caramelles, entre d’altres.

Baqueira rep 90.000 persones i Tavascan posa fi a l’esquí alpí

Baqueira va anunciar ahir que ha superat els 90.000 esquiadors des de dissabte de la setmana passada fins ahir, una xifra que pràcticament assoleix per si sola la previsió inicial de prop de 100.000 forfets al conjunt de les estacions lleidatanes. La resta de dominis esquiables, per la seua part, no han facilitat encara dades sobre afluència de públic, malgrat que tot apunta que superarà els pronòstics. Així, les pistes de Boí Taüll van reunir ahir unes tres mil persones.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que el sector de l'hostaleria de Lleida hauria de tindre solucions...