UGT i CCOO denuncien la "falta de previsió de les mesures" contra els rebrots a Correus

REDACCIÓ
23-07-2020
  • UGT i CCOO denuncien la "falta de previsió de les mesures" contra els rebrots a Correus

UGT i CCOO, sindicats majoritaris a Correus-Catalunya, denuncien la "falta de mesures preventives i organitzatives" que s’estan duent a terme per part de Correus davant el rebrot de casos de covid-19 que afecten tant treballadors/es com a la ciutadania". El 20 de juliol, ambdós sindicats van sol·licitar a l’empresa mitjançant un escrit adreçat a la Direcció Territorial Zona 3 (Catalunya) informació sobre les actuacions preventives i organitzatives que s’estan portant a terme, en relació a les mesures especials de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia, "mesures que es concreten en les resolucions que el Govern de Catalunya ha decretat, la Resolució SLT/1746/2020, de 17 de juliol, i la Resolució SLT/1747/2020, de 18 de juliol", les quals "sembla que Correus no s'ha llegit".

En els últims dies, els sindicats apunten que han tingut accés a informacions de diferents casos positius de covid-19 en diferents centres de treball, una situació amb la qual entenen que s’ha produït un rebrot de contagis entre el col·lectiu de treballadors i treballadores de Correus a Catalunya. En aquest sentit, acusen l’empresa de "continuar ocultant les xifres, no lliurant a la part social les dades disgregades per províncies per a eludir així responsabilitats" i alerten que aquesta situació "s’està denunciant des del principi de l’estat d'alarma".

UGT i CCOO exigeixen que, des de la Central de Madrid, Correus "doni les instruccions d’índole organitzativa i preventiva necessàries i suficients", amb la finalitat de "garantir la seguretat i la salut laboral de la plantilla i de la ciutadania en contacte constant", així com "mesures i actuacions sobre la base de les resolucions de mesures especials actuals i futures que decreti el Govern". Aquestes, "tenen com a finalitat la contenció del brot epidèmic de la pandèmia que aquesta empresa sembla que no arriba a entendre".

Ambdós sindicats també exposen que "el president de Correus, el senyor Serrano, a més té diverses assignatures pendents a Catalunya", entre d'altres, "la situació insostenible deguda a la falta de cobertura de plantilles estructurals i conjunturals", tot remarcant la situació com a "extrema" en els mesos estivals "amb la falta de contractació per cobrir absències i vacances". Afegeixen que no sols està originant unes "sobrecàrregues de treball, sinó també una caiguda brutal en la qualitat del servei públic de Correus".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?