#FEMCaragolada, per recaptar fons per les persones amb esclerosi múltiple durant el confinament

REDACCIÓ
Publicat: 
29-04-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • #FEMCaragolada, per recaptar fons per les persones amb esclerosi múltiple durant el confinament

Aquest divendres 1 de maig se celebrarà una caragolada solidària a la ciutat de Lleida, una iniciativa promoguda per Tudela Fruits i Caragols Almacelles, que donaran els beneficis de la venda de caragols a la lluita contra l’esclerosi múltiple, concretament al programa d’atenció emocional. L’objectiu d’aquesta caragolada tan particular és sensibilitzar sobre les dificultats de les persones amb esclerosi múltiple durant el confinament, ja que es consideren un col·lectiu de risc del covid-19.

L'acció vol promoure el comerç local i de barri juntament amb el suport al producte de proximitat, i, paral·lelament, oferir una iniciativa diferent per aquests dies que les persones no es poden moure de casa. Les comandes de caragols poden realitzar-se durant tota aquesta setmana i amb dues opcions diferents: la compra de caragols per cuinar a casa o bé cuinats a la Gormanda. L’ 1 de maig es podran anar a recollir les comandes de 12 h. a 15. h. a Caragols Almacelles. A més, Tudela Fruits, ofereix la possibilitat de fer l’entrega a domicili per a les persones que no es puguin desplaçar fins als seus establiments (telef. 973 300 290 i 647 213 364).

Les persones amb esclerosi múltiple, més de 600 a la demarcació de Lleida i 9.000 a tota Catalunya, viuen amb la por del contagi pel fet d’anar als hospitals a recollir la medicació o bé als hospitals de dia perquè se’ls hi administri el tractament. A més, les persones amb EM s’enfronten a un doble aïllament ja que, per minimitzar el risc de contagi, també han d’evitar el contacte amb les persones cuidadores i els seus familiars.

Aquesta situació afecta directament l’estat de salut físic i mental de les persones amb EM, per la falta de mobilitat i l'aïllament total, que pot augmentar la sensació d’ansietat o agreujar situacions de depressió. D'aquí la necessitat que, ara més que mai, segueixin rebent atenció neurorehabilitadora i psicològica.

En aquest sentit, la Fundació Esclerosi Múltiple està centrant esforços en fer un seguiment individualitzat de les persones que conviuen amb EM adaptat a les circumstàncies extraordinàries en què ens trobem. Així, a través de trucades telefòniques, videoconferències i altres eines digitals es continua donant un servei d’atenció integral a les persones amb aquesta malaltia. Actualment, s’han realitzat més de 500 seguiments telefònics i 50 sessions de formació grupals a persones de la demarcació de Lleida. A Catalunya, s’han fet més de 1.500 seguiments i 100 sessions grupals.

Paral·lelament, també s’ha engegat una campanya contra el coronavirus amb el lema “El coronavirus no ens pot aturar”, amb l’objectiu d’evitar que empitjori l’estat de salut de les persones amb EM i recaptar fons pel funcionament de l’entitat. Ara més que mai, el suport social és fonamental per poder mantenir l’activitat que duen a terme les associacions de pacients.

La Fundació Esclerosi Múltiple

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més de vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà