A punt la 13a Festa del Cinema en una trentena de sales de Ponent

J.BALLABRIGA/R.RÍOS
Publicat: 
26-09-2017
Actualitzat: 26-09-2017 7:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • A punt la 13a Festa del Cinema en una trentena de sales de Ponent

Una trentena de sales de les comarques lleidatanes se sumaran el pròxim mes d’octubre a una nova edició, la número tretze, de la Festa del Cinema, que tornarà a oferir entrades a 2,90 euros. Serà els dies 16, 17 i 18 (dilluns, dimarts i dimecres) i els lleidatans podran veure a aquest preu qualsevol de les pel·lícules que s’estiguin projectant en aquell moment als cines Principal, Rambla i Funatic de Lleida, als JCA d’Alpicat i al Majèstic de Tàrrega. A més, les sales de Balaguer, Tremp, Vielha, Agramunt, Bellpuig i Solsona (Circuit Urgellenc) també se sumaran a la iniciativa dilluns 16 d’octubre.

L’esdeveniment, organitzat per la Confederació de Productors Audiovisuals (Fapae), la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (Fedicine), la Federació de Cines d’Espanya (Fece) i l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (Icaa), busca fomentar l’assistència a sales de cine com un hàbit social i cultural. La mecànica per a aquesta nova edició de la Festa del Cinema es manté, de tal manera que els espectadors, excepte els menors de 14 i els majors de 60, s’hauran d’inscriure a la pàgina web www.fiestadelcine.com per aconseguir l’acreditació que els permetrà gaudir d’un preu reduït per entrada durant els tres dies de l’esdeveniment (excepte a Funatic, amb entrades directament a taquilla). Els tiquets podran adquirir-se a través dels canals habituals (taquilles, caixers i internet).

L’última edició de la Festa del Cinema va mantenir el rècord a Lleida, amb més de 25.000 espectadors, de manera que va quedar-se tan sols a 550 de la xifra de públic que va aprofitar aquesta promoció en l’ocasió anterior. Després de l’èxit aconseguit en la seua estrena el 2013, la iniciativa es va convertir en un esdeveniment semestral des de l’abril del 2014. A partir de l’any següent, es va traslladar al mes de maig i a l’octubre. Habitualment, més d’un milió i mig de persones a tot Espanya s’acrediten per formar part d’aquesta festa cinèfila.

Programa per promoure la cultura entre els joves catalans

El departament de Cultura va llançar ahir per cinquè any consecutiu la campanya Escena 25, per afavorir l’accés a espectacles de teatre, cine, dansa i concerts a joves d’entre 18 i 25 anys. La iniciativa ofereix uns preus especials d’entre 3 i 10 euros perquè assisteixin a espectacles d’arts escèniques o de música en viu durant els mesos d’octubre i novembre.

Des del web escena25.cat es poden elegir i reservar els espectacles als quals es vol anar i comprar l’entrada abans del 31 d’octubre, i l’oferta supera el centenar de teatres i sales de concerts.

A Catalunya hi ha un total de 570.848 persones a la franja d’edat beneficiària d’aquesta promoció. La iniciativa també busca ser una eina de promoció dels equipaments d’arts escèniques i de música de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà