La VII Ruta de la Tapa i Ciutats Magnífiques redescobreix la gastronomia i el comerç de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
18-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La VII Ruta de la Tapa i Ciutats Magnífiques redescobreix la gastronomia i el comerç de Lleida
    Peu de foto: 
    Defoto
  • La VII Ruta de la Tapa i Ciutats Magnífiques redescobreix la gastronomia i el comerç de Lleida
    Peu de foto: 
    Defoto

El Centre de Producció de Cervezas San Miguel a Lleida ha acollit avui la presentació de la VII edició de la Ruta de la Tapa de la ciutat. La ja tradicional cita gastronòmica s'emmarca enguany en Ciutats Magnífiques de Magna de San Miguel, una iniciativa amb la qual la marca de cervesa vol posar en valor la gastronomia, l'hostaleria i els comerços lleidatans.

L'acte ha comptat amb la presència de Ramón Solsona, gerent de la Federació d'Hostaleria de Lleida; Manel Llaràs Vilaplana, president de PIMEComerç Lleida; Óscar Latorre, director Regional d'Hostaleria de Mahou San Miguel i Javier Vilar-Sancho, el brand manager de Cervezas San Miguel.

La Ruta de la Tapa torna a Lleida
Peu de foto: 
Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
En anteriors edicions...

La VII Ruta de la Tapa, organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració PIMEComerç Lleida, l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i Cervezas San Miguel, se celebrarà des del 21 de setembre al 15 d'octubre.

En aquesta ocasió, La Ruta de la Tapa ha batut tots els rècords de participació, ja que s'han sumat una vintena més d'establiments que l'any passat, fins a aconseguir els 63 en total.

Cadascun d'ells, ha dissenyat una tapa per a l'ocasió amb la col·laboració del xef i assessor gastronòmic Juan Pozuelo. Tapes que mariden amb la cervesa Magna de San Miguel i que un jurat especialitzat valorarà per a triar entre totes elles la Millor Tapa 2023. El xef creador de la proposta guanyadora s'emportarà 1.000 euros i la possibilitat de presentar a Madrid Fusión la seva tapa guanyadora. Per part seva, el segon i tercer classificat obtindran un xec de 500 euros cadascun.

Durant la presentació de la VII Ruta de la Tapa i Ciutats Magnífiques s'han pogut veure ja totes les tapes que participen en el certamen, així com als seus creadors i creadores. Tots ells han estat acompanyats i “apadrinats” pel xef Joel Castañé, del restaurant La Boscana, guardonat amb una estrella Michelin.

Com gaudir i redescobrir Lleida

A més de la ruta gastronòmica, durant aquest període també tindrà lloc Ciutats Magnífiques de Magna de San Miguel, amb la qual la marca vol convidar a aquelles persones autèntiques i inquietes a que s'atreveixin a redescobrir la seva ciutat, coneixent, vivint i gaudint dels petits llocs, racons i plans que els envolten i fan gran cada dia.

Més d'una trentena d'establiments i locals emblemàtics de Lleida han volgut formar part d'aquesta acció, que va néixer fa tres anys per donar suport a la reactivació del comerç i hostaleria local, i que es manté amb el clar objectiu de contribuir al fet que la ciutat sigui més MAGNÍFICA que mai. De fet, Lleida és la ciutat on més bars i comerços participen de les vuit ciutats en les quals se celebra Ciutats Magnífiques.

L'acció comença als els bars i restaurants participants de la VII Ruta de la Tapa, on els ciutadans que demanin una Magna de San Miguel podran guanyar diversos premis: 100 targetes de 30 euros per a gastar en diferents comerços de la ciutat; 10 entrades dobles per a assistir al Lleida Music Festival, i un sopar per a dues persones en el Restaurant La Boscana*.

Ciutats Magnífiques, que se celebra a Barcelona, Bilbao, Burgos, Lleida, Màlaga, Pamplona, Sant Sebastià i València, va aconseguir al 2022 sumar 500 establiments i 14.000 participants. Enguany, la previsió és que superi els 800 bars i restaurants i els 140 comerços participants a tot el país.

Cervezas San Miguel està compromesa a fer costat a la cultura i la gastronomia local. La marca porta més de 133 anys anant sempre un pas per davant en la creació de propostes i experiències cerveseres com Ciutats Magnífiques, que a través de la seva marca de cervesa Magna de San Miguel, convida a les persones a atraverir-se a ampliar horitzons, i redescobrir les nostres ciutats i tot el que elles ens poden oferir.

Comparteix

També t'interessarà