L'Estat inverteix 45 milions d'euros en la modernització dels canals de Pinyana i Aragó-Catalunya

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
01-12-2023
Actualitzat: 01-12-2023 20:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Estat inverteix 45 milions d'euros en la modernització dels canals de Pinyana i Aragó-Catalunya
    Peu de foto: 
    Foto: Subdelegació de Lleida

Els nous convenis es sumen als ja signats a la demarcació amb un import de 54,3 MEUR


El Ministeri d'Agricultura invertirà 45 milions d'euros en impulsar la modernització dels regadius dels canals de Pinyana i Aragó-Catalunya. D'aquests, 25 milions d'euros aniran a la segona fase del projecte de modernització del canal de Pinyana, mentre que 20 es destinaran a impulsar sistemes d'energies renovables a zones regades pel canal d'Aragó i Catalunya. El ministre d'Agricultura, Luis Planas, i el president de l'empresa pública SEIASA, Francisco Rodríguez, han firmat aquest dijous els convenis amb les comunitats de regants. Aquests 45 MEUR per impulsar la modernització dels regadius se sumen als convenis ja signats amb un import total de 54,3 MEUR.

L'Estat invertirà 25 milions d'euros en el desenvolupament de la segona fase del projecte de modernització del canal de Pinyana, que afecta els municipis de Lleida, Corbins, Benavent de Segrià, Torre-serona, Vilanova de Segrià i la Portella.

Pel que fa als 20 milions per impulsar sistemes d'energies renovables al canal d'Aragó i Catalunya, el pressupost també inclou els 3,9 milions d'euros extraordinaris de la comunitat de regants de Llitera-Persió.

Als convenis per valor de 45 milions d'euros signats aquest dijous, cal sumar-hi els que es van signar a Lleida al febrer per destinar 54,3 MEUR a la modernització de diverses infraestructures. Aquests darrers afecten els canals d'Urgell (28,2 MEUR) i d'Aragó i Catalunya (6,3 MEUR), i els regants d'Alpicat (2,6 MEUR) i els de Llitera-Persió, Vincamet-Vilaró, Llitera-Vincamet i Serrabrisa Monfret, que inclouen els termes municipals d'Aitona i Seròs, al Segrià, i Fraga, al Baix Cinca.

Comparteix

També t'interessarà